Gå direkt till innehållet

25 okt 2017

Blekingedagen 2017 - Blekinges framtida möjligheter och utmaningar

Gör plats i din kalender för Blekingedagen 2017. Temat i år är Blekinges framtida möjligheter och utmaningar.

Förändringstakten i samhället går allt snabbare. Digitalisering och globalisering är nya verktyg som vi tillsammans med människans kreativitet och generationers samlade kunskap kan använda för att utveckla samhället och vår livsmiljö.

Blekingedagen 2017 ägnar vi åt några av de samhällsförändringarna som skapar nya möjligheter och utmaningar för världen, Europa, Sverige och för oss i Blekinge..

Vilka är de största utmaningarna för Blekinge och hur ska vi tackla dem? Behöver vi bli fler invånare för att klara välfärden och förse arbetsmarknaden med kompetenta medarbetare? Vad behöver vi fokusera på för att Blekinge ska vara en attraktivare plats för människor, investeringar och besökare?

Det är några av de frågor vi ställer oss på Blekingedagen 2017 som i år hålls i Bellevueparken i Karlshamn onsdagen den 25 oktober. Vi har siktet inställt på det Blekinge vi vill leva i, i framtiden.

Ta med din kreativitet, koppla på ditt visionära tänkande och engagera dig i de frågor som rör oss alla, hur vi skapar en hållbar utveckling och en attraktiv livsmiljö för oss och våra barn.

Här är kan du se program och anmäla dig.

Välkomna!

Christina Mattisson, regionråd
Anna-Lena Cederström, regiondirektör