Publicerad 8 November, 2017

Blekinge fortsätter växa

Nya siffror från Statistiska centralbyrån visar att Blekinges folkmängd fortsätter att öka. Under årets tredje kvartal ökade folkmängden med 390 personer och den totala folkmängden var den 30 september 159 367. Totalt har Blekinges folkmängd ökat med 914 personer under de tre första kvartalen 2017 .

Alla kommuners folkmängd ökade under kvartal tre, förutom Karlshamns. Störst ökning hade Karlskrona kommun med 261 personer. Alla länets kommuner utom Sölvesborg hade under perioden ett negativt inrikes flyttningsnetto, Sölvesborg hade ett positivt på sex personer. Den största förklaringen till befolkningsökningen är ett positivt utrikes flyttnetto i alla kommuner under perioden, det vill säga att det var fler som flyttade till Blekinge från utlandet än som flyttade från Blekinge.