news_image:alt_text

Publicerad 14 Maj, 2018

Blekinge värd för Europaforum 2019

Den 9 maj samlades 135 personer på Rådmannen i Alvesta för att delta i Europaforum Småland Blekinge Halland. Det europeiska samarbetet står inför förändrade förutsättningar och vid dagens forum togs aktuella frågor upp i lokalt, regionalt och europeiskt perspektiv. Stafettpinnen lämnades samtidigt över till Blekinge, som blir värd för Europaforum 2019.

Medverkade Vid dagen gjorde politiker, näringslivsrepresentanter, forskare och sakkunniga.

Europaforum arrangeras av Småland Blekinge Halland South Swedens medlemsorganisationer. Som värdar för 2018 års Europaforum stod Region Kronoberg.

Ämnen som diskuterades under dagen var bland annat hur företag påverkas av förändringarna inom EU, hur verksamheter kan utvecklas med hjälp av det europeiska samarbetet och vilken roll Småland Blekinge Halland har i Europa. Programpunkterna varierade i sin form men det var hela tiden fokus på dialog mellan medverkare på scen och deltagare.