Publicerad 12 Mars, 2015

Företagande måste stödjas på lika villkor

Det skriver Christina Mattisson, regionråd vid Region Blekinge och ett antal andra opinionsbildare i Nätverket för företagande på lika villkor i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Artikeln har sin grund i en undersökning som visar att det finns tydliga skillnader hos företagsfrämjare i synen på företagande kvinnor och företagande män. Det finns också tydliga skillnader vid en bedömning av kvinnor och män som söker stöd eller finansiering.

Region Blekinge har under flera år arbetat med att lyfta kvinnors företagande, vilket OECD pekade på som ett viktigt utvecklingsområde i sin analys av Blekinge och Småland.

Läs debattartikeln här. Läs om Region Blekinges arbete för att stärka kvinnors företagande.