Publicerad 16 April, 2018

Kunskapsklivet – kraftfull satsning i sju kommuner

Blekinges fem kommuner tillsammans med Tingsryd och Bromölla inser värdet av att samverka. Studievägledare och rektorer tillsammans med kommunikationsansvariga i respektive kommun har tillsammans tagit sig an utmaningen att väcka intresse och nyfikenhet hos arbetssökande för de cirka 30 utbildningar som kommunerna gemensamt erbjuder.

Samtliga utbildningar leder i nio fall av tio till jobb. Trots detta står många studieplatser tomma. Efter en intensiv period med kreativa möten och samtal rullar de sju kommunerna nu ut Kunskapsklivet – en gemensam marknadsföringskampanj för att engagera och skapa framtidstro hos arbetssökande.

Kampanjen består bland annat av fyra filmer där före detta elever berättar om sina drömmar, mål, studier och slutligen känslan av att få en efterlängtad anställning. Filmerna kommer spridas via sociala medier, kommunernas hemsidor och nyhetskanaler med start den 16 april.

Läs mer på Sölvesborgs kommuns webbplats www.solvesborg.se/kunskapsklivet