Publicerad 4 December, 2017

Ny kampanj ska öka allmänhetens kunskap om klimatförändringarna

Länsstyrelsen Blekinge och Klimatsamverkan Blekinge lanserar, tillsammans med ett antal offentliga och privata aktörer, informationskampanjen Klimattips. Kampanjen ska öka kunskaperna kring hur allmänheten skyddar sig mot de utmaningar som klimatförändringarna för med sig.

Blekinge är extra sårbart för det förändrade klimatet och hotas på sikt av stigande havsnivåer. Fastighetsägare och privatpersoner behöver redan idag rusta sig för de effekter som klimatförändringarna för med sig.

Redan i dag görs ett löpande arbete för att säkra och förbättra samhällets beredskap och förmåga att hantera stora vattenmängder.

Kampanjen Klimattips är det första steget för att inte bara belysa ett stundande problem utan också ge konkreta råd och tips på vad man som fastighetsägare och privatperson kan göra för att undvika stora och dyra skador på fastighet och egendom.

Region Blekinge är en del av Klimatsamverkan Blekinge, tillsammans med Länstyrelsen och kommunerna i länet.

Klimattips för de som bor i stan (PDF, öppnas i nytt fönster)

Klimattips för de som bor i villa (PDF, öpnnas i nytt fönster)

Filmen Klimattips Blekinge