Publicerad 27 Juni, 2017

Ny möjlighet att betala för resa en zon med färdtjänst

Du som åker färdtjänst kan nu betala vissa resor med en app i din mobiltelefon. Appen kostar ingenting.

Du laddar ner Blekingetrafikens app ”Snabbiljetten” och kan då köpa biljett som gäller för en resa i en (1) zon. Du kopplar appen till ditt telefonnummer och kan sedan betala biljetten antingen med ditt bankkort eller med swish.

Mer information finns på Blekingetrafikens webbplats eller på telefon 0455-16 500.

Carina Svensson

7 jan, 2018

Har priset på färdtjänstresor ändrats? Hittar ingen information om det men en anhörig till mig fick betala 60 kr för en enkelresa på ca 3 km.

Johan Holmgren

15 jan, 2018

Priset på resa med färdtjänsten har höjts efter beslut i Region Blekinges Trafiknämnd, från 24 till 25 SEK/zon.
Egenavgiften på sjukresor för färdtjänstberättigade har höjts efter beslut i Landstinget. Tidigare fick personer med färdtjänsttillstånd rabatt på sjukresor och betalade bara färdtjänstpris på de korta resorna. Det nya beslutet innebär att alla sjukresor har samma egenavgift, 60 SEK (undantaget flygresor).

Örjan Ahlberg

6 mar, 2018

Varför bara för en zon? Jag reser mycket med färdtjänsten och för det mesta två zoner eftersom jag bor på Möcklö. Det skulle underlätta mycket om man kunde betala med swish och slapp tänka på att alltid ha kontanter till hands.

Johan Holmgren

9 mar, 2018

Det är inte möjligt att betala med Swish för resa med färdtjänst i två eller fler zoner. Anledningen är att biljettpriset för dessa resor inte finns definierat i vår mobilapp Snabbiljetten. Vi kommer att se över möjligheten att betala med Swish för resa med färdtjänst även i flera zoner.

C-G Johansson
Försäljningsansvarig