Publicerad 27 Juni, 2017

Ny möjlighet att betala för resa en zon med färdtjänst

Du som åker färdtjänst kan nu betala vissa resor med en app i din mobiltelefon. Appen kostar ingenting.

Du laddar ner Blekingetrafikens app ”Snabbiljetten” och kan då köpa biljett som gäller för en resa i en (1) zon. Du kopplar appen till ditt telefonnummer och kan sedan betala biljetten antingen med ditt bankkort eller med swish.

Mer information finns på Blekingetrafikens webbplats eller på telefon 0455-16 500.

Carina Svensson

7 jan, 2018

Har priset på färdtjänstresor ändrats? Hittar ingen information om det men en anhörig till mig fick betala 60 kr för en enkelresa på ca 3 km.

Johan Holmgren

15 jan, 2018

Priset på resa med färdtjänsten har höjts efter beslut i Region Blekinges Trafiknämnd, från 24 till 25 SEK/zon.
Egenavgiften på sjukresor för färdtjänstberättigade har höjts efter beslut i Landstinget. Tidigare fick personer med färdtjänsttillstånd rabatt på sjukresor och betalade bara färdtjänstpris på de korta resorna. Det nya beslutet innebär att alla sjukresor har samma egenavgift, 60 SEK (undantaget flygresor).

Örjan Ahlberg

6 mar, 2018

Varför bara för en zon? Jag reser mycket med färdtjänsten och för det mesta två zoner eftersom jag bor på Möcklö. Det skulle underlätta mycket om man kunde betala med swish och slapp tänka på att alltid ha kontanter till hands.

Johan Holmgren

9 mar, 2018

Det är inte möjligt att betala med Swish för resa med färdtjänst i två eller fler zoner. Anledningen är att biljettpriset för dessa resor inte finns definierat i vår mobilapp Snabbiljetten. Vi kommer att se över möjligheten att betala med Swish för resa med färdtjänst även i flera zoner.

C-G Johansson
Försäljningsansvarig

Helene Prising

20 apr, 2018

Hur kommer det sig att det kostar 50 kr för två zoner när en bussbiljett för detsamma är billigare. Det är ju sagt att priset ska vara detsamma som bussen. Att ni även tar betalt för en liten hund som sitter i knäet, och då personpris är hutlöst. Till sist, varför kan ni inte införa att man kan betala med kort i bilarna?  Kom inte och säg att det inte efterfrågas, för frågar man era chaufförer som frågar de resande alltid efter det. Vad jag förstår så är det nästan bara här i Blekinge det inte går.

SVAR:
Vi känner till önskemålet om att kunna betala med kort och planerar att införa någon form av kontantfri betalningsmodell under 2019 då ett nytt betalsystem skall lanseras i kollektivtrafiken.
I avvaktan på detta kommer en möjlighet att, förutom kontant betalning, även betalning med Swish att införas under försommaren 2018.
När det gäller priset för resa i färdtjänst är detta beslutat av Regionstyrelsen. Priset baseras på biljettpriset i den allmänna kollektivtrafiken men sjunker inte med antal zoner. Detta motiveras med att färdtjänstens servicenivå ligger betydligt högre än den servicenivå som erbjuds inom den linjelagda trafiken.
Hundar och andra husdjur som följer med vid resa innebär att resenären måste ensambokas. Alla är inte förtjusta i djur, det finns rädda personer och allergiska personer. Husdjuret jämställs avseende utrymme med en medresenär och får alltså betala biljett som en sådan.

Mvh/

Pia Borg Lindblom
Färdtjänsthandläggare

Annika Blissing

25 apr, 2018

Hej!
Har läst om era appar för att betala resorna.
Hur kan ni lösa betalning för de som reser och är synskadade?
Hur ska de betala?

SVAR:
Vi kommer att börja införa ett nytt betalsystem med början i december 2018 och vi diskuterar frågan men har inte någon lösning i dagsläget. Möjlighet att betala med bankkort kommer att finnas kvar ombord på buss även i det nya biljettsystemet.

Vänligen

C-G Johansson