Publicerad 12 Maj, 2017

Premiär för Konst i Blekinge-podden

Arbetet med att etablera ett konstresurscentrum för Blekinge pågår. Som ett komplement till centret finns en konstpodd som sände första avsnittet i veckan.

Genom att lyssna på podden kan man följa diskussioner kring konst i det offentliga rummet och mycket annat spännande. Podden vill öka kunskap och förståelse för konstens betydelse i samhället. Den vill också väcka nyfikenhet och intresse för bild- och formkonst i Blekinge och omvärlden.

Podden har utvecklats av Konst i Blekinge, en plattform för utveckling av bild- och konstområdet i länet, och drivs av Region Blekinge i samarbetet med Kulturcentrum/ Ronneby konsthall.

Många olika röster kommer att höras i poddavsnitten. De kommer att spelas in av olika producenter med olika infallsvinklar och utifrån olika perspektiv på konsten.

Ett speciellt ljudverk har utfört av Jesper Norda och är producerat särskilt för Konst i Blekinge-podden. På poddens hemsida kan man både lyssna och se Jesper Nordas konstverk i sin helhet. Bråkdelar av Nordas verk kan man höra under alla poddsändningar, det är poddens signum. Som en bonus kommer också en serie filmer att produceras. De är en utökning, förlängning eller fördjupning av Konst i Blekinge-podden. Nya poddavsnitt kommer att publiceras varannan vecka.

Lyssna på podden via www.konstiblekinge.se. Läs mer i Region Blekiknges nyhetsbrev om arbetet med att skapa ett konstresurscentrum i Blekinge.