Publicerad 19 Oktober, 2016

De fick Region Blekinges kulturstipendium 2016

Region Blekinge delar årligen ut stipendier till kulturaktörer. Stipendierna kan ges inom samtliga kulturområden där även journalistik och humanitär verksamhet ingår. I år delar kultur- och fritidsnämnden ut stipendium till fyra personer som delar på 60 000 kronor.

Annika Pettersson
Annika Pettersson är född och uppvuxen i Jämjö utanför Karlskrona och studerar på Konstfack. Annika har en masterexamen inom smycken på Konstfack. Stipendiet ska användas under Annikas vidareutbildning på Konstfack, under ett forskningsförberedande år inom institutionen CRAFT.

Emelie Hag Sandelius
Emelie Hag Sandelius är född och uppvuxen i Karlshamn och verksam som skådespelare och koreograf. Emelie är utbildad musikalartist vid Performing Arts School i Göteborg och danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm. Emelie får stipendiet för att få möjlighet att vidareutveckla sig genom utbildningar och kurser. Emelie vill bland annat utvecklas inom rollen som koreograf och pedagog för revyer, teatrar och dansföreställningar.

Kalle Lindmark
Kalle Lindmark är född i Karlskrona och konstnär utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och The Cooper Union School of Art i New York. Kalle får stipendiet för att kunna bo och verka som konstnär i London under hösten 2016 och då utveckla sitt konstnärskap.

Karolina Bång
Karolina Bång är född och uppvuxen i Karlskrona och har gått treårig serieskaparutbildning vid Serieskolan på Kvarnby folkhögskola i Malmö. Karolina får stipendiet för att färdigställa ett kommande seriealbum, det fjärde i ordningen, som handlar om den sociala atmosfären i en svensk storstad. Boken är normkritisk precis som de tre tidigare utgivna böckerna. Karolina Bång är även involverad i andra projekt som 51% Swedish, Queer i Glesbygd och aktiv i serieskaparnätverket Dotterbolaget.

Bakgrund
Region Blekinge delar årligen ut stipendier till sökande inom kulturområdet.  Stipendierna kan ges inom samtliga kulturområden där även journalistik och humanitär verksamhet ingår. Stipendium kan tilldelas person eller personer som är födda eller bosatta i Blekinge eller med annan anknytning till Blekinge.

Från vänster: Karolina Bång, Emelie Hag Sandelius, Kalle lindmark och Annika Pettersson.