Publicerad 3 April, 2017

Småföretagen i Blekinge värderas allt högre

Värdet på små- och medelstora företag i Blekinges län ökade under 2016 med 9,7 procent. Det berättar företaget Valuations företagsvärderingar i ett pressmeddelande. Enligt företagets värdebarometer hamnar Blekinge på 2:a plats när värdetillväxten i de olika regionerna i landet jämförs. I genomsnitt ökade värdet på Sveriges små- och medelstora företag i undersökningen med 6,3 procent under förra året till totalt 207 miljarder kronor.

Valuations värdebarometer presenteras för femte gången. Mätningen baseras på årsboksluten från totalt 40 279 svenska små- och medelstora företag. Undersökningen omfattar 396 aktiebolag i Blekinges län med mellan 1 och 49 anställda som har bokslutsmånad april och juni 2016. Vid bokslut 2015 värderades aktiebolagen till sammanlagt 2 241 miljoner kronor. Ett år senare vid motsvarande bokslut 2016, var aktiebolagen värda 2 459 miljoner kronor, en ökning med 9,7 procent.

Företaget skriver i sitt pressmeddelande att värdebarometern är en indikator på konjunkturen och ger viktig information om tillståndet för Sveriges småföretag, både regionalt och på riksnivå.

När samma undersökning genomfördes förra året hamnade Blekinges län på 12:e plats bland länen och klättrar nu alltså 10 placeringar. Högst har värdeförändringen varit i Kronobergs län, där den samlade värdeökningen uppgår till 9,9 procent. Lägst värdeutveckling under 2016 har Östergötlands län haft. Där ökade småföretagens sammanlagda värde med endast 0,6 procent.

Enligt Valuation har södra Sverige en stabil värdeutveckling särskilt i delar av Götaland. Utvecklingen i Norrland är däremot svagare än genomsnittet.

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/jhvpnquw/domains/regionblekinge.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory