Sommarjobb - Kreativ teamplayer – dokumentera yrkesmöjligheter i Blekinge

Vill du podda, spela in korta filmer, skapa event eller genomföra en annan kreativ idé i sommar? Region Blekinge söker 6 stycken ungdomar till ett kreativt sommarjobbsprojekt.

Uppdrag

Du får tillsammans med fem andra ungdomar bilda ett team som med hjälp av en handledare ska planera och genomföra uppdraget att dokumentera och sprida information om vilka yrkesmöjligheter som finns i Blekinge. En del i uppdraget är också att dokumentera andra ungdomsteam som arbetar i liknande uppdrag som ert.

Teamet planerar och genomför uppdraget självständigt vilket betyder att ni tillsammans bestämmer hur ni vill genomföra uppdraget och hur ni ska sprida informationen till högstadieungdomar. Det skulle till exempel kunna handla om en podd, film, göra reportage eller skapa ett event. Som team ansvarar ni för planering, genomförande och er arbetstid. Handledaren fungerar som bollplank och kommer finnas med under hela sommarjobbsperioden.

Du kommer tillsammans med teamet att få träffa många olika personer och näringslivsrepresentanter, se arbetsplatser ur nya perspektiv och prova på hur det känns att planera och arbeta i ett projekt. Teamet kommer att få gå kurser i text, bild och rörlig media för att skapa förutsättningar till ett riktigt roligt sommarjobb!

Din profil

Du går på gymnasiet eller motsvarande och är nyfiken och engagerad. Vi tror att du gillar att arbeta tillsammans med andra, vara kreativ, initiativtagande och röra dig bland många olika människor. Du har vana av att kommunicera via exempelvis blogg, podd, film eller sociala medier.  Du är inte rädd för att prata inför andra människor och är en god lyssnare. Vi tror att du har ett intresse av att lära dig nya saker.  Ett intresse för normer och sociala konstruktioner uppskattas. Körkort är meriterande men inget krav.

Anställningsform: Allmänvisstidsanställning - timavlöning

Anställningstid:  4 veckor V.25-28 heltid 40 timmar per vecka i genomsnitt (midsommarveckan v25 )

Arbetsort: Planering och utbildning sker på Region Blekinges kontor i Karlskrona. Det praktiska dokumentationsarbetet sker på arbetsplatser i hela Blekinge.

Ansökan: Mejla din ansökan till kansli@regionblekinge.se senast den 2 mars 2018. I ämnesraden skriver du: Sommarjobb kreativ teamplayer-dokumentera yrkesmöjligheter i Blekinge.

Frågor om ansökan: agnes.magnusson@regionblekinge.se

Fackliga företrädare: Vision, Ann Aldinge +46 455-30 30 33 och SACO, Anna Förberg  +46 455-32 21 46.