Repslagarbana och grönska

Aktuella utlysningar

Här samlar vi aktuella ansökningstider för regionala tillväxtmedel och utlysningar inom regional- och socialfondsprogrammen, Interregprogrammen m.fl.

Regionala tillväxtmedel

Region Blekinge har under 2017 ett mycket begränsat beslutsutrymme. Under året planeras därför endast tre stycken ansökningstillfällen; ett på våren och två på hösten.

Vi ser gärna projekt som på ett tydligt sätt:

• bidrar till genomförandet av Blekingestrategin och andra relevanta strategier (se länk i högerspalten)
  • integrerar de horisontella perspektiven i planering, genomförande och uppföljning
  • är regionalt förankrade och sker i bred samverkan vad gäller planering, genomförande och finansiering
  • planerar för implementering, lärande och spridning av resultat.

Därutöver ser vi gärna projekt där regionala tillväxtmedel är medfinansiering till EU-program eller annan extern projektfinansiering, t.ex. från Vinnova och Tillväxtverket.

Sista ansökningsdatum

Nästa ansökningsdatum meddelas inom kort.

Rådgivning

Innan du skickar in ansökan vill vi att du kontaktar projektkontoret för rådgivning och stöd. Ansökningsmaterialet hittar du på sidan för regionala tillväxtmedel.

Tillväxtverkets nationella medel

Information om utlysningar hittar du på Tillväxtverkets hemsida.

Vinnova

Information om utlysningar hittar du på Vinnovas hemsida.

Svenska Institutet

Under perioden november 2017 - 13 februari 2018 är det möjligt att söka medel till projektinitiering i Östersjöregionen.

Utlysningen avser samarbetsprojekt där svenska organisationer möter gränsöverskridande utmaningar tillsammans med organisationer från länderna runt Östersjön och länderna i EU:s Östliga partnerskap. Huvudsökande ska vara en svensk organisation som samarbetar med organisationer från minst två andra länder i Östersjöregionen. Projekten ska ha en tydlig koppling till någon eller några av utmaningarna identifierade i EU:s strategi för Östersjöregionen.

Exempel på aktiviteter som kan få stöd:

• Genomföra en förstudie för att utveckla ett större Östersjöregionalt projekt med koppling till EU:s strategi för Östersjöregionen
  • Etablera nya nätverk
  • Utvidga och förstärka befintliga nätverk
  • Förbereda en ansökan om EU-finansiering från något av EU:s program
  • Initiera eller utveckla samarbete mellan EU och icke-EU-länder i Östersjöregionen.

Projekten kan som längst pågå under 18 månader och erhålla maximalt 500 000 kr i stöd.

Mer information hittar du på Svenska Institutets hemsida.

Europeiska Regionalfonden Skåne-Blekinge

Under hösten 2017 är det möjligt att söka medel till förstudier löpande utanför ordinarie utlysningar.

Det gäller inom insatsområdena hållbar stadsutveckling, bredband och koldioxidsnål ekonomi. En förutsättning är att förstudierna liksom övriga projektstöd ligger i linje med innehåll, aktuella och planerade ramar för utlysningen samt att de med stor sannolikhet förväntas leda till ett genomförandeprojekt inom strukturfondsprogrammet Skåne-Blekinge.

Förstudierna kan maximalt pågå under 9 månader och erhålla mellan 100 000 kr till 400 000 kr i medfinansiering från Regionala utvecklingsfonden.

Mer information hittar du på Tillväxtverkets hemsida.

Europeiska Socialfonden Skåne-Blekinge

Ingen öppen utlysning.

Landsbygdsprogrammet

Information om Jordbruksverkets utlysningar.

Östersjöprogrammet

Under perioden 5 oktober - 9 april 2018 är programmets tredje utlysning öppen där det är möjligt att söka medel inom tre temaområden:

• Innovationskapacitet
  • Förvalta naturresurser
  • Hållbara transporter

Mer information hittar du på Östersjöprogrammets hemsida.

Under perioden 5 oktober - 28 februari pågår en öppen utlysning för projektplattformar, som ska möjliggöra för olika projekt att samverka och på så sätt öka genomslagskraften för projekt inom Östersjöprogrammet och andra EU-finansierade projekt i området.

Mer information hittar du på Östersjöprogrammets hemsida.

Södra Östersjöprogrammet

Under perioden 13 november - 20 december 2017 är programmets femte utlysning öppen. Mer information hittar du på Södra Östersjöprogrammets hemsida.

Interreg Europa

Ingen öppen utlysning.

Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF)

Under perioden 1 augusti – 1 december går det att ansöka om stöd inom samtliga specifika och nationella mål inom det nationella programmet.

Mer information hittar du på Migrationsverkets hemsida.