En vecka fri från våld

Den 2 december arrangeras en mässa med utställningar och föreläsningar i Lokstallarna i Karlshamn. Dagen är en Blekinge-satsning inom den nationella temaveckan En vecka fri från våld, vilken syftar till att belysa det förebyggande arbetet gällande mäns våld mot kvinnor.

Program och mässutställare

På programmet finns föreläsningar om vad som kan göras där man bor och vad som görs inom arbetsliv och i föreningsliv. I mässhallen ställer ett 20-tal olika organisationer ut, allt ifrån Kvinnojour Ronneby till Länsstyrelsen och Bokbord Karlshamns bibliotek. Mässhallen är öppen 12:30–20:00. Café Stinsen har också öppet. Observera att kaféet endast tar kontant betalning.
Klicka här för att ladda hem fullständigt program och mässutställarinformation.PDF

Temadagen pågår 12:30–20:00.

Föreläsningar

Peter Rung föreläser i ämnet Huskurage under ett pass 13:00–14:30. Han föreläser även i ämnet Om idrott, normer och jämställdhet med start 17:30. Den sistnämnda föreläsningen görs i samverkan med SISU Idrottsutbildarna och kräver anmälan.
Klicka här för att komma till anmälan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Morgan Alling berättar om hur han öppet tagit ställning mot våld i föreläsningen Att vända negativa erfarenheter. Föreläsningen hålls på eftermiddagen 15:00–17:00. Föreläsningen har väckt stort intresse och det kommer därför att vara anmälan till den.
Klicka här för att komma till anmälan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arrangörer

Temadagen arrangeras av Blekinges kommuner i samverkan med kvinnojourer, länsstyrelsen och Region Blekinge.

Parkering

Klicka här för att ladda hem parkeringsinformation för Lokstallarna.PDF


Välkommen!