Läkemedelsnytt – Bakgrundsmaterialet uppdaterat

Sedan en tid är bakgrundsmaterialet till Rek-listan 2022 uppdaterat i sin helhet. Layouten har förbättrats i år vilket gör materialet mer lättläst.

Ni hittar bakgrundsmaterialet länkat områdesvis till den interaktiva Rek-listan.
Rekommenderade läkemedel - Region Blekinge Länk till annan webbplats.

Både den interaktiva Rek-listan och bakgrundsmaterialet i sin helhet ligger som klickbara länkar på vår hemsida ”Om läkemedel” som ni med fördel skapar en genväg till. Den hamnar då som en länk under hjärtat på intranätets startsida. Om läkemedel (ltblekinge.org) Länk till annan webbplats.

Den interaktiva listan kan man också ladda ner till sin telefon som ett bokmärke genom att söka på regionblekinge.se och Rekommenderade läkemedel 2022.

I bakgrundsmaterialet, som skrivs av medlemmarna i de olika terapigrupperna, hittar du mycket användbar information kring de olika preparatvalen och behandlingen av de sjukdomar som ingår i Rek-listan. Texterna förnyas successivt och inte minst när behandlingsriktlinjer uppdateras.

Vill du vara med och påverka Rek-listans innehåll samtidigt som du fördjupar dina kunskaper tillsammans med kunniga kollegor? Vi behöver kontinuerligt nya medlemmar till våra terapigrupper på grund av pensionsavgångar och andra omständigheter så tveka inte att höra av dig till lakemedelskommitten@regionblekinge.se

Anna Janson, ordf. Läkemedelskommittén
Monica Witt sekr. Läkemedelskommittén

Hjälpte informationen på sidan dig?