Vaccination i arm

Rutiner för vaccination mot covid-19 i skola

Information för dig som ska vaccinera barn mot covid-19 i skolan.

Region Blekinge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att barn i åldersgruppen 12-15 år ska vaccineras i skolmiljö, där de är trygga. Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats: Allmän vaccination mot covid-19 från 12 år Länk till annan webbplats.

Checklista innan du vaccinerar

• Informera om att uppgifterna om vaccinationen finns i Journalen via nätet på 1177.se och i appen Mitt vaccin.

Information och material från myndigheter

Vaccination mot covid-19 för barn som är 12 år eller äldre — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se) Länk till annan webbplats.

Rutiner och riktlinjer

Beslutsstöd vaccination 12-17-åringar Länk till annan webbplats.

Rutin allmän vaccination covid-19 Region Blekinge Länk till annan webbplats.

Rutin barn som inte fått vaccination i skolan Pdf, 151.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Rutin vaccination av barn med risk för anafylaktisk reaktion eller annat hinder för vaccination i skolans miljö Pdf, 276.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Rutin medgivande för vaccination mot Covid-19 för både dos 1 och dos 2 samt bekräftelse av gemensam ifyllnad av hälsodeklarationen Pdf, 136.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?