En vårdpersonal ger en vaccination

Rutiner för vaccination mot covid-19

Information för dig som ska vaccinera andra mot covid-19.

Region Blekinge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om prioriteringsordningen för vaccination mot covid-19. Läs mer på deras webbplats: rekommendation om vaccination mot covid-19. Länk till annan webbplats.

Checklista innan du vaccinerar

• Hälsodeklaration. Innan vaccinering genomförs ska patienten fylla i en digital hälsodeklaration, det görs i samband med tidsbokning. Deklarationen kommer att vara tillgänglig via 1177.se.

Därför bör du vaccinera dig mot covid -19 Pdf, 100 kB. informationsblad att dela ut innan vaccination och vid behov.

Rutiner och beslutsstöd

Beslutsstöd för bedömning av hälsodeklaration inför ordination av vaccin mot covid-19 Pdf, 145.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Beslutsstöd för vaccination av 12-17-åringar Pdf, 246.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Beslutsstöd för extrados av covid-19-vaccin Pdf, 121.3 kB.

Rutin allmän vaccination covid-19 Pdf, 184 kB, öppnas i nytt fönster.

Rutin allmän vaccination covid -19 påfyllnadsdos Pdf, 179.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Rutin vaccination covid-19 - extrados Pdf, 180.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Rutin för obruten kylkedja vid mobila insatser Pdf, 152 kB.

Rutin vaccination av patienter med risk för anafylaktisk reaktion Pdf, 182.1 kB.

Rutin för vaccination av hälso-och sjukvårdspersonal inom privat tandvård och privat vård, dos 3 Pdf, 131.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Reservrutin allmän vaccination covid-19 Region Blekinge Pdf, 284.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Instruktioner och riktlinjer

Leveranshantering av covid -19-vaccin Pdf, 148.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Avfallshantering vid vaccination mot covid-19 Pdf, 142.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Rutin för avfallshantering vid vaccination mot covid-19 på tillfällig extern plats Pdf, 106 kB.

Rutin registrering lagersaldosvinn kassation samt överföring av vaccin mot covid -19 Pdf, 186 kB, öppnas i nytt fönster.

Riktlinjer covid-19 och allergi (sffa.nu) Länk till annan webbplats.

Vaccination mot covid-19 hos patienter med blodförtunnande behandling (antikoagulantia och/eller trombocythämmare) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Instruktionsfilm och bilder över intramuskulär vaccination av vuxna. Länk till annan webbplats.

Instruktionsfilm iordningställande av Pfizer/Biontechs vaccin mot covid-19 (Comirnaty). Länk till annan webbplats.

Information och material från myndigheter

Faktablad på olika språk — Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Fakta om vaccination mot covid-19 på ukrainska - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta om vaccination mot covid-19 på ryska - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?