FoU-nytt

FoU-nytt är ett sätt att sprida information om det arbete som bedrivs inom ramen för länets gemensamma FoU-avtal.

FoU-avtalet är en brobyggare mellan akademi och praktik och verkar för att aktuell forskning omsätts till praktiskt arbete. Samverkan, kommunikation och information är viktiga ledord i verksamheten.

FoU-nytt special om implementering

Den 28 september 2023 bjuder FoU in till föreläsning om implementering. Föreläsningen pågår digitalt mellan klockan 8.00-10.00.

Målgruppen är chefer och medarbetare inom hälso- och sjukvården. Maila Anna Andersson om du vill vill ha en inbjudan till FoU-nytt, anna-d.andersson@regionblekinge.se.

Medverkande

  • Henna Hasson, professor i implementeringsvetenskap med fokus på genomförande och utvärdering av förändringar inom vård och omsorg. Chef för enheten för implementering och utvärdering vid centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, SLSO, Stockholms läns landsting och för Medical Management Centrum Länk till annan webbplats. vid Institutionen LIME Länk till annan webbplats..
  • Emmy Petersson, avdelningschef för hälso- och sjukvårdsorganisationen, äldreförvaltningen, Karlskrona Kommun
  • Anna Andersson, projektledare och FoU-assistent, Blekinge kompetenscentrum
  • Ulrika Harris, FoU-strateg, Blekinge kompetenscentrum

Tidigare aktuellt i FoU-nytt

20 december 2022 handlade FoU-nytt om vad jämlik hälsa, nära vård, stöd och omsorg innebär, om hur länets målbild är framtagen och om pågående utvecklingsarbeten i länet.

Presentationen hittar du här. Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på sidan dig?