Informationskampanjen "Vaccination är vägen framåt"

Region Blekinge genomför informationskampanjen "Vaccination är vägen framåt" för att uppmuntra till vaccination mot covid-19. Huvudsyftet med kampanjen att uppmuntra Blekinges invånare att välja att vaccinera sig om de rekommenderas vaccination.

Kampanjen ska bidra till att Blekinges invånare:

• Vet att det nu finns vaccin mot covid-19, att vaccination är det mest effektiva sättet att förebygga svår sjukdom samt att de vacciner som används har genomgått testning och är godkända enligt rådande regelverk.
  • Vet vad de själva ska göra och hur de ska få svar på sina frågor före, under och efter vaccinering.
  • Känner förtroende för vaccinationsinsatsen och tycker att det är bra att den är igång.
  • Känner att de har tillräckligt med underlag för sitt beslut. ​

Kampanjen har två delar. Den ena delen kommunicerar att information om vaccination finns på 1177.se medan den andra delen trycker på mer känslomässiga budskap. Kampanjen syns på olika sätt, bland annat på stortavlor runt om i Blekinge, i buss-TV på Blekingetrafikens bussar, i dagligvarubutiker, på vårdcentraler, i sociala medier och på webbplatser.

Om du har frågor om kampanjen är du välkommen att mejla Region Blekinges kommunikationsenhet på kommunikationsbehov@regionblekinge.se

Jag längtar efteer att gifta mig och ha en stor bröllopsfest. Jag ska vaccinera mig ska du?
Ge mig gemenskapen! Ge mig passionen! Ge mig kärleken! Jag längtar. Jag ska vaccinera mig ska du?
Jag längtar efter att gå på Sweden Rock Festival.Jag ska vaccinera mig ska du?
Jag längtar efter att äta middag med släkt och vänner. Jag ska vaccinera mig ska du?
Jag längtar efter att stoppa in familjen i vår Buick och åka på bilträffar. Jag ska vaccinera mig ska du?

Filmer på sociala medier - fylls på efterhand

Möt Leif Ottosson, pensionär.

Hjälpte informationen på sidan dig?