Solnedgång genom vassen

Informationsmaterial om coronaviruset (covid-19) på olika språk

Här finns material på olika språk som föreningar, kommuner och andra organisationer kan använda i egna kanaler för att sprida information om covid-19 och hur vi skyddar oss själva och andra från smitta. Det är material som Region Blekinge har tagit fram men franför allt länkar till material från andra myndigheter.

Information till barn

Här finns affischer på olika språk som vänder sig till barn. Du kan skriva ut dem och sätta upp dem på dörren, väggen eller anslagstavlan. Affischerna är i storlek A3 men går bra att skriva ut även i A4.

Filmer om att hålla avstånd

Här hittar du korta filmer på olika språk som handlar om att hålla avstånd som du kan dela på Facebook eller informationsskärm.

Filmen Håll avstånd på arabiska

Filmen Håll avstånd på engelska

Filmen Håll avstånd på somaliska

Filmen Håll avstånd på tigrinia

Länkar till andra myndigheters information på andra språk

Folkhälsomyndighetens information på olika språk

Folkhälsomyndigheten har tagit fram information på olika språk med budskap skydda dig och andra från smittspridning. Informationen, som uppdateras löpande finns på: amhariska, arabiska, dari, engelska, finska, franska, kinesiska, kurmanji, lulesamiska, meänkieli, nordsamiska, pashto, persiska/farsi, polska, romani arli, romani lovari, ryska, somaliska, sorani, spanska, sydsamiska, thailändska, tigrinja och tyska.

Länk till Folkhälsomyndighetens information på olika språk.länk till annan webbplats

Trossamfundsledare talar om coronaviruset på olika språk

Företrädarna talar på följande språk: svenska, somaliska, arabiska, syriska/suryoyo, tigrinja, serbiska, turkiska, thailändska och persiska.

Myndigheten för stöd till trossamfunds filmerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps information på olika språk

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har tagit fram filmer med budskap Tillsammans kan vi bromsa smittan. Filmer finns på: arabiska, engelska, farsi, franska, ryska, spanska och turkiska.

Film med budskap till målgruppen allmänheten och 70 år eller äldre - stanna hemma och ta hjälp att handla finns på två språk - arabiska och farsi.

Länk till Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps material på andra språklänk till annan webbplats

Informationsverige.se

På länsstyrelsernas gemensamma webbplats informationsverige.se finns filmer med information om covid-19 för utlandsfödda och nyanlända. Filmerna finns på: somaliska, svenska, arabiska, persiska, tigrinja, bosniska, kroatiska, serbiska, kurmanji, pashto och thailändska.

Länk till Informationsverige.ses filmerlänk till annan webbplats