Erica Heinesson, avdelningschef i Region Blekinge.

Erica är Region Blekinges yngsta chef

Från feriejobb till avdelningschef på fem år. Erica vågade satsa och nu är hon Region Blekinges yngsta chef med siktet inställt på nya utmaningar.

Erica Heinesson arbetar som avdelningschef för Region Blekinges städverksamhet i västra Blekinge. Det innebär att hon är ansvarig för städning av Blekingesjukhuset i Karlshamn och alla vårdcentraler och folktandvårdskliniker i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström.

Erica började sin resa i Region Blekinge med ett feriejobb år 2012. Sommaren därefter fick hon ett vikariat på tio veckor som fortsatte in på hösten och blev sedan timanställd. Timanställningen ledde till en fast anställning ett halvår senare. 2015 blev hon ställföreträdare för sin dåvarande chef.

– Att städa har inte varit tillräckligt utmanande för mig, så att få den möjligheten kändes väldigt bra. När chefen sedan sa upp sig tänkte jag att det får bära eller brista - jag söker jobbet som chef.

Erica fick jobbet och är nu Region Blekinges yngsta chef och hon ser alla möjligheter till att kunna utvecklas mer.

– Jag vet hur långt jag har kommit redan så allt är möjligt! Det finns mycket möjligheter och så många olika yrken att välja mellan här. Bara för att du börjar som städerska, vaktmästare eller vad det nu kan vara, betyder det inte att du är fast i det. Här kan du utveckas och jobba dig vidare.

Hjälpte informationen på sidan dig?