Johan Thornéus, avdelningschef och övertandläkare i Region Blekinge.

Johan har balans i tillvaron

Johan Thornéus är övertandläkare och avdelningschef i specialisttandvården. Han har arbetat på flera kliniker som allmäntandläkare, varit chef i nästan hela sitt yrkesliv och utbildat sig till specialist i tandreglering.

Johan jobbar som tandregleringsspecialist i folktandvården där han hjälper barn och ungdomar som är i behov av olika typer av tandställningar. Han har inte ångrat en dag att det blev just tandreglering.

- Jag upplever att jag och våra team gör väldigt stor skillnad för våra patienter. Vi förbättrar inte bara funktionen i bettet utan ger alla våra patienter ett härligt leende, som stärker deras självförtroende och mod. Att våra patienter blir trygga i sig själva är en bra förutsättning för deras olika val i livet.

Johan tycker att han som avdelningschef har stort utrymme att påverka och engagera sig i olika frågor. Men arbetet som avdelningschef kan ibland vara tufft och när det är extra slitigt är frun Sanna ett viktigt stöd. Genom åren Johan har lärt sig att lämna jobbet på jobbet.

- Ryggsäcken som innehåller kö-listor, medarbetarsamtal, omorganisationer och investeringsplaner får för det mesta stå kvar på golvet på kontoret vilket gör att jag är utvilad och fräsch nästa dag. Om den mot förmodan ändå följer med hem är en långpromenad eller en löprunda ett sätt att göra att den ändå känns lättare.

Fritiden är också en viktig balans till ett trivsamt arbete. Då spelar Johan golf och spenderar mycket tid vid vattnet.

- Jag älskar havet och skärgården, i blött eller fruset tillstånd, och försöker vara ute i naturen så mycket som möjligt. Båten läggs i i april och tas upp i oktober och just tiden efter semestern är fantastisk ute i skärgården, när man nästan alltid är ensam därute. Sedan paddlar jag gärna kajak och åker långfärdsskridskor.

Hjälpte informationen på sidan dig?