Hur är det att feriejobba hos oss?

Möt Emilia, tidigare feriejobbare på medicinavdelning 57.

Hej Emilia! Hur kommer det sig att du sökte feriejobb hos oss?

Anledningen till att jag sökte feriejobb hos er på Region Blekinge var för att se hur det var att jobba inom vården. Jag har själv funderat på om jag vill jobba inom vården i framtiden och såg detta som en bra möjlighet att få en inblick i hur det är att jobba där. Det var förra året som jag fick höra talas om att man kunde söka till regionen och tog chansen detta året eftersom jag fyllt 17.

Vilka förväntningar hade du innan du började detta feriejobb?

De förväntningar som jag hade innan var att det skulle bli intressant och lärorikt. Jag såg mycket fram emot att få jobba av den anledningen att jag tycker det är intressant att få en bild av hur arbetslivet ser ut. Då blir det lite verkligare vad man pluggar för i skolan. Vidare tyckte jag det skulle bli trevligt att möta nya människor och se lite mer av sjukhuset.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Hur arbetsdagarna sett ut för mig som feriearbetare på medicinavdelning 57 har varit lite olika. Arbetsdagen började alltid 07.00 och slutade 15.30, med 30 minuter obetald rast. Det motsvarar ett dagspass. Jag hade möjlighet att få börja senare och därmed sluta senare, men tyckte detta schemat passade bäst för mig. På morgonen samlades all personal för att bland annat få reda på vilket vårdlag man skulle jobba på. Som feriearbetare jobbade man antingen i köket eller ute med patienterna. Oavsett var man jobbade gick man alltid bredvid en i personalen, men sedan fick jag också uppgifter som jag kunde göra själv. Som att till exempel dela ut mat. Efter morgonmötet så gick respektive vårdlag och fick rapport från nattpersonalen. Sedan kunde resten av dagen se ut på så vis att man fick hjälpa till att göra omvårdnad, svara på larm, dela ut mat, städa rum och bädda rent i sängarna, med mera. När man i stället jobbade i köket städade och höll man i ordning i kök, matsal samt personalrum. Man förberedde också för frukost och lunch. Efter alla måltider diskades det. Det var lite av det jag fick hjälpa till med som feriearbetare.

Vad skulle du säga är det roligaste och det svåraste med detta jobb?

Det roligaste med detta jobb var att jag fick lära mig mycket och att få hjälpa till. Jag lärde mig till exempel att ta blodtryck och hur man tar blodsocker. Sedan tycker jag också det var roligt att jobba tillsammans med all den trevliga och duktiga personalen. Jag kommer inte på något som varit svårt, utan man fick hjälp av personalen som också var villiga att lära ut.

Varför skulle du rekommendera någon annan till att söka feriejobb hos Region Blekinge?

Jag skulle rekommendera andra att söka feriejobb hos Region Blekinge för att det är lärorikt, man får arbetslivserfarenhet, träffar nya människor, tjänar lite egna pengar och får möjligheten att se hur det är att jobba med ett yrke som man kan vara intresserad att studera vidare till eller jobba med i framtiden. Jag vill ännu en gång tacka medicinavdelning 57 för att jag har fått följa med i ert arbete! 


Vill du precis som Emilia testa ett feriejobb hos oss? Håll utkik här! Länk till annan webbplats.

Annonserna publiceras den 1 februari och du kan söka fram tills den 13 mars.

Hjälpte informationen på sidan dig?