Prao och studiebesök

Vi tror att om man har provat först så är det lättare att veta vad man vill göra i framtiden. För dig som är ung finns det flera olika möjligheter att prova på att jobba inom Region Blekinge.

Prao

Under praon får du alltid en handledare att följa. Du får se hur olika verksamheter arbetar, hjälpa din handledare och lära dig hur det fungerar på arbetsplatsen. Beroende på var du är kan du få vara med på undersökningar, provtagningar och mycket annat.

Så här går praon till

Du får alltid ett välkomstbrev med information innan du börjar din prao.
Den första dagen börjar med en kort gemensam introduktion. Då får du veta mer om till exempel tystnadsplikt och sekretess, vårdhygien och arbetskläder. Du blir hämtad av din handledare och sedan börjar din prao.

Viktigt att följa hygienföreskrifterna

För att kunna arbeta hos oss måste du kunna följa Region Blekinges hygienföreskrifter som bland annat innebär att du kan bära kortärmad arbetsklädsel. Du kan läsa mer om Region Blekinges hygienföreskrifter i den digitala vårdhandboken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tänk på att du bara får ha din mobiltelefon påslagen under din lunchrast.

Studiebesök

Tidigare års informationsveckor för årskurs 9 har ersatts med studiebesök.

Inbjudan till studiebesök skickas till studie- och yrkesvägledaren på varje högstadieskola. Där kan du anmäla att du är intresserad av att komma hit på ett besök.

Hjälpte informationen på sidan dig?