Mariangela Ellmén, sjuksköterska i Region Blekinge.

Mariangelas jobb är en hjärtefråga

Mariangela Ellmén, 35 år, arbetar som sjuksköterska på hjärtavdelningen. Hon har ett stort engagemang i sitt jobb och känner både stolthet och meningsfullhet.

Mariangela jobbar sedan juni 2016 som sjuksköterska på avdelning 47 i Karlskrona. Hon utbildar sig just nu till specialistsjuksköterska med inriktning på hjärtsjukvård.

- Det kan vara tufft att administrera min tid på rätt sätt så att den räcker till. Men jag hoppas att mina nya kunskaper kan bidra till en bättre och säkrare vård och att jag även kan finnas till hands för de nya studenterna som kommer till vår avdelning.

På avdelningen tar de hand om patienter med hjärt- och kärlbesvär. De gör täta kontroller av patienternas vitala parametrar samt hjärtövervakning. Det gäller att vara uppmärksam på varje detalj, eftersom patienternas tillstånd snabbt kan ändra sig. Mariangela berättar att hon arbetar med just hjärtat för att hon snabbt ser resultatet av sitt arbete. Hon är stolt över att kunna bidra till människors välbefinnande och livskvalitet och tycker att det ger jobbet en stor mening. Hon berättar att en unik upplevelse av vården kräver en unik behandling.

- Varje patient är unik och vill bli bemött på ett unikt sätt. Jag strävar alltid efter att bygga en god relation med patienten där respekt och tillit genomsyrar handlingarna. Ett leende är alltid välkommet och man måste kunna bjuda på sig själv.

Mariangela är väldigt engagerad i sin arbetsmiljö och representerar sina medarbetare som fackligt förtroendevald. Hon tycker också att hennes arbetsplats genomsyras av respekt och beskriver den som en stor familj.

- Vi är väldigt måna om varandra och strävar alltid efter att bidra till andras upplärning. Vi strävar också efter att ha en så trivsam arbetsmiljö som möjligt.

Hon avslutar med att hon trivs jättebra med att få vara på en plats där hon kan göra skillnad och få bidra till andras upplevelse av hälsa.

- Varje ny dag är inte den andra lik och det händer spännande saker hela tiden. Man måste trivas med det man gör då man kommer att tillbringa många timmar på arbetsplatsen.

Hjälpte informationen på sidan dig?