Sara Lindén, sjuksköterskestudent och servicemedarbetare i Region Blekinge.

Sara ska bli sjuksköterska

Sara Lindén är 25 år och studerar till sjuksköterska. Hon har bestämt sig för att söka sig vidare från sitt jobb som servicepersonal i vårdnära service på Blekingesjukhuset.

Just nu är Sara tjänstledig för att studera till sjuksköterska på Blekinge Tekniska Högskola. Hon hoppas på att fortsätta sin karriär i landstinget, fast då om tre år och i vården som färdigutbildad sjuksköterska. Sara har hela tiden trivts väldigt bra på sitt arbete, men har känt att hon skulle vilja komma in i vårdyrket.

- Jag har alltid tyckt att vården känns spännande, men efter att ha jobbat alla dessa år på sjukhuset och sett hur vårdpersonalen har det, så har jag blivit säker på att vill jag fortsätta på det spåret.

Sara började sommarjobba i Region Blekinge för över fem år sedan, vilket ledde vidare till timanställning och en fast anställning när tjänsten vårdnära service startade upp. I hennes jobb beställer och fyller Sara på tvätt och material i förråden. Hon gillar att ha ett självständigt arbete där hon får röra mycket på sig.

- Vetskapen om att det jag gör underlättar för vården och att personalen får mer tid till att ta hand om patienterna känns bra. Att veta att personalen kanske har tid att prata lite extra med de som är ensamma.

Hon berättar att de är duktiga på att samarbeta på hennes jobb, både genom att lösa personalfrågor i den lilla arbetsgruppen, men också genom större samarbeten med andra delar av organisationen. Sara säger att hon alltid har varit väldigt nöjd på sitt jobb och att Region Blekinges litenhet gör att det är lättare att fokusera på det som är viktigt.

- Jag rekommenderar Region Blekinge starkt, det är en rolig och givande arbetsplats med härlig gemenskap.

Sara dansar, rider och spelar fotboll i Region Blekinges korplag på sin fritid. Hon älskar att rida ut i skogen med hästen och känna den friska luften.

- Det är en sån frihetskänsla att sitta där uppe på ryggen!

Hjälpte informationen på sidan dig?