Emelie Tibblin, tandsköterska i Region Blekinge.

Emelie lockas av variationen

Emelie Tibblin, 36 år, är tandsköterska i folktandvården och jobbar som ambassadör för frisktandvård. Hon gillar det personliga i den lilla regionen.

Emelie arbetar på folktandvården i Nättraby, där hon fick jobb direkt efter hon var klar med sin utbildning våren 2015. Variationen hon får i tandsköterskeyrket var det som lockade henne. Emelie tycker att det är viktigt med god munhälsa och därför blir arbetet meningsfullt för henne.

- Att ha friska tänder kan vara betydelsefullt ur flera perspektiv, både estetiskt och en sådan sak som att kunna tugga sin mat ordentligt. Att arbeta inom ett område som intresserar mig och som samtidigt känns meningsfullt och viktigt är betydande för mig, säger hon.

För Emelie är det också viktigt att alla hon möter får ett personligt bemötande, så att de kan känna sig trygga och få en positiv upplevelse av folktandvården.

- En tyst och sammanbiten patient kanske är väldigt tandvårdsrädd, då är det viktigt att kunna läsa in det. Någonting som känns jobbigt för patienten kanske blir lite lättare med rätt bemötande. En enkel sak som att småprata lite på vägen till behandlingsrummet får patienter att känna sig välkomna och sedda.

Emelie berättar att det finns goda möjligheter att utvecklas inom tandvården. Bland annat genom utökat ansvar, att prova olika specialistområden eller genom vidareutbildning.

- Ibland kommer det också tillfällen till att ta andra uppdrag. För en tid sedan fick vi frågan om vi var intresserade av att arbeta med marknadsföringen av frisktandvård. Frisktandvård innebär kortfattat tandvård till fast pris. Jag anmälde mitt intresse och arbetar nu med detta vid sidan av mitt arbete som tandsköterska.

För att få en naturlig balans mellan arbete och fritid, så tränar Emelie och hennes sambo karate och rör på sig mycket. Hon trivs bra med sin tillvaro och arbetet i det lilla landstinget.

- Region Blekinge är en bra och trygg arbetsgivare, ett litet landsting med stora möjligheter. Det gör det personligare och det är lättare att få kontakt med folk. Att Blekinge är en liten region uppfattar jag som positivt då det skapar en närhet och gemenskap, både till andra kliniker inom folktandvården, men också till folktandvårdens ledning, säger Emelie.

Hjälpte informationen på sidan dig?