Linda Bäckman, tandsköterska i Region Blekinge.

Linda har allt inom räckhåll

Linda Bäckman är från Borås har bott i Blekinge i tolv år. Fyra av dem har hon arbetat i Region Blekinge på folktandvården i Olofström. Hon tycker att Blekinge är ett fantastiskt landskap och det tillsammans med en trygg anställning i landstinget ger många möjligheter.

- Här finns allt inom räckhåll både när det gäller karriär och fritid. Valen är många - ta lediga dagar vid havet, åk skärgårdsturer med båt, promenera i någon av alla vackra bokskogar eller sätt dig med ett metspö i handen vid någon av alla små sjöar. Och när du är trött på det - ta tåget till Köpenhamn, säger Linda.

Linda jobbar som tandsköterska och har specialiserat sig på barntandvård och profylax, alltså förebyggande tandvård. Hon har också genom åren specialiserat sig på att ta hand om patienter som behöver det där lilla extra.

- Jag har en tjänst där jag träffar oändligt många barn. Jag är ute i skolorna och pratar tänder och jag arbetar med inskolningar, bland annat för barn med särskilda behov.

Linda har ett nära samarbete med de olika specialistklinikerna inom tandvård. Ibland är hon till exempel med under behandlingar på pedodontin (barntandvården) eftersom hon oftast är den person som haft mest kontakt med barnet tidigare på kliniken och kan vara en trygghet för barnet.

- Det ger en enorm tillfredställelse och samtidigt erfarenhet att arbeta så. Jag är glad över att ha en chef som möjliggör detta samarbete, säger hon.

Hjälpte informationen på sidan dig?