Varför välja Region Blekinge?

Region Blekinge erbjuder över 150 olika framtidsyrken med meningsfulla och intressanta arbetsuppgifter och goda möjligheter till utveckling – från kurator, kock och apotekare till it-strateg, teletekniker och sjuksköterska.

Som anställd hos oss har du ett betydelsefullt arbete där du medverkar till att människor mår bättre och därmed får högre livskvalitet. Glädjen och tillfredsställelsen som kommer av att hjälpa invånare och patienter är sådant som våra medarbetare lyfter fram när de talar om sina arbeten. Det är den kraft som driver oss alla och som gör det meningsfullt att gå till jobbet.

Nära nio av tio rekommenderar sin arbetsplats

Hela 87 procent Region Blekinges medarbetare skulle rekommendera andra att söka sig till sin arbetsplats. Vanliga omdömen om den egna arbetsplatsen är god sammanhållning och god stämning. Det visar en undersökning 2016 om hur nuvarande och potentiella medarbetare uppfattar regionen som arbetsgivare.

Sveriges nöjdaste patienter

Blekinges patienter är mest nöjda med vården av alla patienter i landet. Det visar en sammanställning av Sveriges kommuner och landsting (SKL) år 2017 som jämför kvaliteten på vården inom landets alla landsting och regioner.

Framgångsrikt miljö- och hållbarhetsarbete

Region Blekinge är Sveriges tredje bästa landsting när det gäller hållbarhet. Det visar en rankning i Dagens medicin som presenterades i februari 2017. Region Blekinge arbetar utifrån en fastställd miljö- och hållbarhetsplan. Där ingår bland annat egna miljömål, miljö- och hållbarhetskrav i upphandlingar, inköp av grön el, revision av underleverantörer och uppföljning av aktier och fonder ur ett hållbarhetsperspektiv. Hela 97 procent av våra fordon är miljöbilar – och 49 procent av de livsmedel som används i landstinget är ekologiska.

Fokus på morgondagens hälso- och sjukvård

Befolkningen blir allt äldre och vi får nya mediciner och behandlingsmetoder. Hälso- och sjukvården förändras i snabb takt. För att möta morgondagens utmaningar har Region Blekinge startat ett långsiktigt utvecklingsarbete med namnet Framtidens hälso- och sjukvård. Det är en spännande utvecklingsresa som alla på regionen kommer att vara en del av.

Hjälpte informationen på sidan dig?