Två av trainees från Stjärnfemman

Traineeprogrammet Stjärnfemman

Gör karriär och studera samtidigt med traineeprogrammet Stjärnfemman

På arbetsmarknaden är arbetslivserfarenhet viktigt för att få ett bra jobb. Samtidigt måste du få ett jobb för att kunna skaffa dig arbetslivserfarenhet. Region Blekinge erbjuder nu en lösning på detta – Stjärnfemman – ett traineeprogram som är unikt i sitt slag eftersom du kombinerar programmet med dina studier och på så sätt får arbetslivserfarenhet samtidigt som du utbildar dig.

Inget traineeprogram i år

Traineeprogrammet genomförs inte under 2021.

Unikt program

Att gå Stjärnfemman är en unik möjlighet för dig att börja din karriär redan under studietiden. Vi ger dig som student möjlighet att få maximalt med arbetslivserfarenhet inom Region Blekinges verksamhet under ett år. Fokus ligger på serviceverksamheten som bedrivs i förvaltningen regionservice, men du kommer också att få insikt i och förståelse för såväl den politiskt styrda verksamheten som för hälso- och sjukvården. Regionservice ansvarar bland annat för fastighet, it, telefoni, upphandling, varor, kost och transporter.

Traineeprogrammets upplägg

Sagt om programmet

Hanna Englund, tidigare trainee 2015-2016

Porträttbild på Hanna Englund som tidigare var trainee i landstinget.

"Traineetiden var något av det roligaste jag har gjort. Såhär i efterhand så är allt hårt arbete mer än värt det, då jag har fått vänner, upplevelser och lärdomar för livet.

Förutom arbetslivserfarenheten i sig tycker jag att det är viktigt att få ha varit en del av en organisation och ett socialt sammanhang.

Det som är extra spännande med att jobba på ett landsting är att de gör så oerhört mycket för samhället och sina invånare, vilket är oerhört kul att få vara en del av."

Förutom arbetslivserfarenheten i sig tycker jag att det är viktigt att få ha varit en del av en organisation och ett socialt sammanhang. Det som är extra spännande med att jobba på ett landsting är att de gör så oerhört mycket för samhället och sina invånare, vilket är oerhört kul att få vara en del av."

Oliver Leijon, tidigare trainee 2017-2018

Porträttbild på OliverLeijon.

”Stjärnfemman fick mig att öppna upp ögonen för att jobba med offentlig upphandling, komplexiteten i att upphandla högteknologisk utrustning, förhålla sig till LOU men inte minst bemöta och arbeta med vitt skilda personligheter.

Varje upphandling är som ett nytt projekt med nya utmaningar, där mitt främsta uppdrag är att agera projektledare. Programmet stjärnfemman gav mig en bred grund att stå på i den rollen, att förstå hur organisationen fungerar i sin helhet, utveckla min ledarroll och mig själv som person.

En stor del av programmet bestod av att utveckla sin förmåga att förmedla sitt budskap genom olika typer av presentationstekniker, något som alla har nytta av oavsett hur framtidsplanerna ser ut.

Förutom ett välkomponerat utbildningsprogram, är en stor bidragande faktor till att jag valde att arbeta inom Region Blekinge de trevliga och välkomnande kollegorna, stor flexibilitet som gjorde att jag fick ihop schemat med jobb, universitetsstudier och familj.”

Hjälpte informationen på sidan dig?