Två av trainees från Stjärnfemman

Traineeprogrammet Stjärnfemman

Gör karriär och studera samtidigt med traineeprogrammet Stjärnfemman

På arbetsmarknaden är arbetslivserfarenhet viktigt för att få ett bra jobb. Samtidigt måste du få ett jobb för att kunna skaffa dig arbetslivserfarenhet. Det är ett moment 22. Region Blekinge erbjuder nu en lösning på detta – Stjärnfemman – ett traineeprogram som är unikt i sitt slag eftersom du kombinerar programmet med dina studier och på så sätt får arbetslivserfarenhet samtidigt som du utbildar dig.

Unikt program

Att gå Stjärnfemman är en unik möjlighet för dig att börja din karriär redan under studietiden. Vi ger dig som student möjlighet att få maximalt med arbetslivserfarenhet inom regionens verksamhet under ett år. Fokus ligger på serviceverksamheten som bedrivs i förvaltningen landstingsservice, men du kommer också att få insikt i och förståelse för såväl den politiskt styrda verksamheten som för hälso- och sjukvården. Landstingsservice ansvarar för bland annat fastighet, IT, telefoni, upphandling, varor, kost och transporter.

Start 2017

En ny omång av Stjärnfemman startar höstterminen 2017. Sista ansökningsdag var den 7 april.

Sagt om programmet

”Tiden på regionen gav mig många nya erfarenheter och inblickar i en ny typ av bransch, vilket var väldigt utvecklande!"

Oscar Sjöberg, trainee 2015-2016

Oscar Sjöberg

Oscar Sjöberg

"Traineetiden var något av det roligaste jag har gjort. Såhär i efterhand så är allt hårt arbete mer än värt det, då jag har fått vänner, upplevelser och lärdomar för livet.

Förutom arbetslivserfarenheten i sig tycker jag att det är viktigt att få ha varit en del av en organisation och ett socialt sammanhang

Hanna Englund

Hanna Englund

Det som är extra spännande med att jobba på ett landsting är att de gör så oerhört mycket för samhället och sina invånare, vilket är oerhört kul att få vara en del av."

Förutom arbetslivserfarenheten i sig tycker jag att det är viktigt att få ha varit en del av en organisation och ett socialt sammanhang. Det som är extra spännande med att jobba på ett landsting är att de gör så oerhört mycket för samhället och sina invånare, vilket är oerhört kul att få vara en del av."

Hanna Englund, trainee 2015-2016