En person motionssimmar i havet.

Traineeprogrammet Stjärnfemman

Gör karriär och studera samtidigt med traineeprogrammet Stjärnfemman.

Region Blekinges traineeprogram Stjärnfemman är unikt i sitt slag eftersom du kombinerar programmet med dina studier och på så sätt får arbetslivserfarenhet samtidigt som du utbildar dig.

Unikt program

Att gå Stjärnfemman är en unik möjlighet för dig att börja din karriär redan under studietiden. Vi ger dig som student möjlighet att få maximalt med arbetslivserfarenhet inom Region Blekinges verksamhet under ett år. Fokus ligger på serviceverksamheten som bedrivs i förvaltningen regionservice, men du kommer också att få insikt i, och förståelse för, såväl den politiskt styrda verksamheten som för hälso- och sjukvården. Regionservice ansvarar bland annat för fastighet, it, telefoni, upphandling, varor, kost och transporter.

Inget traineeprogram i år

Traineeprogrammet genomförs inte under 2021.

Traineeprogrammets upplägg

Sagt om programmet

Oliver Leijon, tidigare trainee 2017-2018

Porträttbild på OliverLeijon.

”Stjärnfemman fick mig att öppna upp ögonen för att jobba med offentlig upphandling, komplexiteten i att upphandla högteknologisk utrustning, förhålla sig till LOU men inte minst bemöta och arbeta med vitt skilda personligheter.

Varje upphandling är som ett nytt projekt med nya utmaningar, där mitt främsta uppdrag är att agera projektledare. Programmet stjärnfemman gav mig en bred grund att stå på i den rollen, att förstå hur organisationen fungerar i sin helhet, utveckla min ledarroll och mig själv som person.

En stor del av programmet bestod av att utveckla sin förmåga att förmedla sitt budskap genom olika typer av presentationstekniker, något som alla har nytta av oavsett hur framtidsplanerna ser ut.

Förutom ett välkomponerat utbildningsprogram, är en stor bidragande faktor till att jag valde att arbeta inom Region Blekinge de trevliga och välkomnande kollegorna, stor flexibilitet som gjorde att jag fick ihop schemat med jobb, universitetsstudier och familj.”

Hjälpte informationen på sidan dig?