Specialistläkare psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. Habiliteringen ger insatser till funktionshindrade, vilket bidrar till delaktighet i samhället och en god livskvalitet. Psykiatrin har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn. Psykiatrin i Blekinge är en psykiatri med korta beslutsvägar som ger Dig goda förutsättningar att vara med och påverka den framtida utvecklingen. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi ser utbildning och handledning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserade vård med hög kvalité och har därför en generös inställning till fortbildning. Vuxenpsykiatrin bedriver öppenvård i länets samtliga kommuner samt heldygnsvård i Karlskrona och Karlshamn. Akutpsykiatri, intensivvård, beroendevård med LARO-mottagning är organiserad under Länsgemensam psykiatri. Där finns även mottagning för sexologi, ätstörningar, minnesmottagning och äldreteam. Vuxenpsykiatrin Östra Blekinge har ett upptagningsområde på ca. 90 000 invånare varav Karlskrona har ca. 60 000 invånare. Kliniken har totalt 130 medarbetare med 10 överläkartjänster och är organiserad i en heldygnsavdelning samt öppenvård i Ronneby & Karlskrona. Öppenvården är delad i två områden. Mellanvården där patienter med funktionspåverkan och svårare psykiatriska tillstånd vårdas. Här finns ett psykosteam som jobbar med psykoser där de nyinsjuknade har en hög prioritet. Mottagningen där patienter med affektiv långvarig problematik finns samt de som är bättre fungerande men i tillfälligt behov av specialistpsykiatri. Öppenvården bedriver olika former av gruppbehandling/stöd/pedagogik och individuell psykoterapi utifrån patienternas behov. Psykologutredningar samt psykologbedömningar. Teamen består av totalt 55 medarbetare som består av specialistläkare, medicinsk sekreterare, specialistsjuksköterskor, skötare, specialistpsykologer, arbetsterapeuter, kuratorerer med samtliga en bred behandlingskompetens.

Arbetsbeskrivning

Som specialistläkare är du med din medicinska kompetens en viktig medarbetare i teamet och vi behöver dig för verksamhetens utvecklingsarbete. Som specialistläkare bidrar du med din psykiatriska kompetens i teamarbetet och på behandlingskonferenser. Du träffar patienter för bedömning, utredning, behandling och medicinska uppföljningar. Vid patientkontakt är vanligtvis patientens ordinarie behandlare med, detta eftersom ordinarie behandlare har långvarig och etablerad behandlingsrelation med varje patient. Öppenvårdens uppdrag är förlagt till måndag till och med fredag. Vi ser gärna att du ingår i klinikens jourtjänstgöring på psykakuten. Fysiskt är vi samlade i ett hus vilket innebär korta vägar för samverkan och beslut samt gott stöd hos läkarkolleger med regelbundna yrkesträffar.

Kvalifikationer

Specialistläkare i psykiatri. Vi söker dig som vill arbeta i team och har förmåga att samverka, både med kollegor samt med aktörer utanför den egna verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Övrigt äldre: Psykiatri och habilitering
Omfattning
Heltid
Antal platser
1
Publicerad
2018-11-23
Ansök senast
2019-01-31
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Carina Söderholm
  Verksamhetschef Vuxenpsykiatrin östra Blekinge
  Telefon: 0734-47 16 11
  E-post: Carina Söderholm
 • Lisa Hägg
  ST-läkare
  Telefon: 0455-731000
  E-post: Lisa Hägg

Ansökan

Referensnummer: A831241
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.