Hälso- och sjukvårdschef med Områdesansvar Nära Vård

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen består av fyra områden, Nära vård, Specialiserad vård, Medicinsk service samt Förvaltningsstaben. Tjänsten som hälso-och sjukvårdschef med områdesansvar Nära Vård innefattar övergripande ansvar för offentlig primärvård, psykiatri, habilitering, akutvård, barn- och ungdomsmedicin, geriatrik -och palliativmedicin samt rehabilitering. Under de kommande åren kommer vi att utveckla arbetssätt, teknik och bygga nya lokaler för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg och genom ett personcentrerat förhållningssätt underlätta patientens resa i vården. Psykiatri bedrivs i länets samtliga fem kommuner, liksom länets primärvård och Blekingesjukhuset finns på två orter, i Karlshamn och Karlskrona. Vi erbjuder dig att vara med och skapa framtidens hälso- och sjukvård för medborgarna i Region Blekinge. Det innebär stora möjligheter att påverka ditt arbete och utveckla verksamheten. Du behöver vara inriktad på att utveckla och skapa snarare än att förvalta. Att se möjligheter snarare än hinder är en förutsättning för att du ska trivas i rollen.

Arbetsbeskrivning

Som hälso- och sjukvårdschef är du chef över verksamhetschefer och har det övergripande ansvaret för utveckling och omställning av området Nära vård. Du är direktrapporterande till hälso- och sjukvårdsdirektören och ingår i hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp. Totalt arbetar cirka 1600 medarbetare inom området Nära vård. Hälso- och sjukvårdschefen har ett antal verksamhetschefer inom respektive verksamhet som i sin tur också leder avdelningschefer. • Du har personalansvar, verksamhets- och ekonomiansvar. • Du leder, planerar, utvecklar och samordnar arbetet så att de gemensamma resurserna utnyttjas effektivt och till nytta för befolkningen i Blekinge. • Du utgår från ett helhetsperspektiv för hälso-och sjukvården i Region Blekinge. • I uppdraget ingår att tillsammans med hälso- och sjukvårdsledning utveckla verksamheten mot uppsatta mål.

Kvalifikationer

Som sökande har du dokumenterat goda ledaregenskaper med flerårig erfarenhet av att leda genom andra chefer/ledare. Du har också erfarenhet av verksamhetsutveckling och att leda förändringsarbete. Du har för området lämplig högskoleexamen och utbildning inom ledarskap. Du har även erfarenhet av och goda kunskaper om hälso- och sjukvårdens verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av processorienterat arbete och/eller erfarenhet av ledningsarbete i en politiskt styrd organisation. Ditt ledarskap präglas av mod, engagemang och tillit. Du trivs med att arbeta i team och är inte rädd för att ta ansvar och fatta beslut. Du är strukturerad och har förmåga att hantera komplexa frågeställningar i högt tempo utifrån ett helhetsperspektiv och jobbar aktivt med uppföljning av resultat verksamheten. Du har lätt för att samarbeta och inser värdet av att skapa och bevara goda relationer. Vi förutsätter att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Personlighetstest kommer att genomföras som en del av rekryteringsprocessen. Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Det innebär att du har en grundanställning i Region Blekinge som är tillsvidare och ett tidsbegränsat förordnande som hälso- och sjukvårdschef med områdesansvar. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2020-05-15
Ansök senast
2020-06-03
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Peter Lilja
  tf Hälso-och sjukvårdsdirektör
  Telefon: 0734-47 10 00
 • Karin Norgren
  HR-chef
  Telefon: 0455-73 41 09
 • Jonas Andersson
  Facklig representant, Blekinge läkarförening
  Telefon: 0455-73 10 00 (vxl)
 • Camilla Perland
  Facklig representant, Vårdförbundet
  Telefon: 0724-52 33 79
 • Anna Temecka
  Facklig representant, SACO
  Telefon: 0455-73 64 50
 • Camilla Ohlsson
  Facklig representant, Vision
  Telefon: 0454-73 30 23
 • Anna Idberg
  Facklig representant, Kommunal
  Telefon: 0455-73 66 56

Ansökan

Referensnummer: A955313
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.