Tandvårdsstrateg till Tandvårdsförvaltningen i Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vill du vara med och utvecka tandvården för barn och unga i Blekinge? Ett av Tandvårdsförvaltningens huvuduppdrag består av att bevaka förändringar vad gäller lagstiftning inom tandvårdslagens område. Utöver detta ingår även att planera, utveckla, vägleda, stödja, följa upp och analysera innehåll och kvalitet när det gäller den regionfinansierade tandvårdsverksamheten avseende barn och unga vuxna samt regionernas särskilda tandvårdsstöd som utförs av både folktandvård och privattandvård. Tandvårdsförvaltningen leds av tandvårdsdirektör med tillhörande stab på 15 personer inom områdena verksamhetsutveckling, ekonomi, HR, miljö, folkhälsa samt regionfinansierad tandvårdsverksamhet. Staben arbetar med övergripande planering, strategiarbete, utveckling samt administration inom respektive områden. Din tjänst finns inom området regionfinansierad tandvårdsverksamhet, där även Region Blekinges särskilda tandvårdsstöd avseende personer med stort omvårdnadsbehov eller är i behov av tandvård som ett led i behandling av sjukdom eller funktionshinder ingår. Tjänsten omfattar kvalitetsstyrning, uppdragbeskrivning och avtalshantering samt övergripande tandvårdsfrågor. Inom området för regionfinansierad tandvårdsverksamhet arbetar förutom tandvårdsstrategen även bedömningstandläkare och annan administrativ personal inom området

Arbetsbeskrivning

Du kommer tillsammans med andra medarbetare som arbetar inom den regionfinansierade tandvårdsverksamheten att medverka i att ge uppdrag till tandvårdsinsatser för både offentliga och privata vårdgivare inom tandvårdsområdet. Dina arbetsuppgifter sträcker sig från att hålla dig uppdaterad kring den odontologiska utvecklingen inom tandvård, medverka i avtalshanteringen med utförarna samt att medverka vid uppföljning och dialog kring tandvård för barn och unga vuxna för att stödja vårdgivaren i utveckling av kvalitén på verksamheten. I ditt uppdrag kommer också att ingå uppgifter som vår nuvarande bedömningstandläkare hanterar, inklusive förhandsbedömningar från både privat och offentlig tandvård. Du kommer också att delta i arbetet med övergripande strategiska tandvårdsfrågor. Här ingår att arbeta med utredningar, framtagande av riktlinjer och regelverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bred arbetslivserfarenhet som tandläkare under flera år och med intresse för kvalitetsfrågor och uppföljning. Du är serviceinriktad och kan skapa engagemang och förtroendefulla relationer genom att du är lyhörd och lätt att samarbeta med. Meriterande är dokumenterade kunskaper inom samhällsodontologi. Du arbetar gärna såväl självständigt som i team samt att du har lätt för att uttrycka dig i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Ronneby
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Tandläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Folktandvården
Omfattning
Heltid
Tillträde
Efter överenskomels
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning,
Antal platser
1
Publicerad
2020-05-11
Ansök senast
2020-05-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A953839
Ansök

Övrig information

Vi tillämpar löpande urval, varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.