Ungdomsmottagningen i Blekinge söker avdelningschef

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Ungdomsmottagningen i Blekinge är en länsövergripande verksamhet som vänder sig till ungdomar upp till 26 år. Arbetet är hälsofrämjande och förebyggande inom framför allt sexuell och reproduktiv samt psykisk hälsa men även generellt inom olika livsstilsområden. På ungdomsmottagningar arbetar barnmorska, sjuksköterska och kurator. I dialog med vårdcentralen bemannas några mottagningar med primärvårdsläkare. Samverkan med andra vårdgivare och kommunala verksamheter ingår som en viktig del i arbetet. Ungdomsmottagningen i Blekinge är HBT-diplomerade och miljöcertifierad enligt ISO 14001. Det finns ungdomsmottagning i samtliga 5 kommuner, i dagsläget arbetar 17 personer inom verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, att i arbetsgivarrollen vara regionens företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Som avdelningschef på Ungdomsmottagningen i Blekinge svarar du under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal och ekonomi. Dialog i nätverk är en nödvändig och betydande del av arbetet. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande med en grundanställning, som tillsvidare, inom din profession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är barnmorska/ sjuksköterska, socionom eller har annan adekvat högskoleexamen. Du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, socialtjänst eller liknande verksamhet. En fördel är att ha erfarenhet av tvärprofessionellt arbete samt arbete med ungdomar och unga vuxna. Utbildning och/eller erfarenhet inom ledarskap och organisation samt inom gällande lagstiftning är meriterande. Vi vill att du är engagerad och tydlig i ditt ledarskap, att du har förmåga att skapa struktur i ditt eget arbete och för andra. Som person är du lyhörd och närvarande, tålmodig och flexibel. Du är bra på att arbeta genom andra och du skapar engagemang genom ett öppet ledarskap bland dina medarbetare. Du kommunicerar internt på ett sätt som skapar delaktighet inom organisationen samt har god förmåga att samverka inom såväl som utom område Nära vård. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som avdelningschef bidrar du till stabilitet och tillit i verksamheten. Du är trygg med att fatta beslut och agerar utifrån dessa även under svåra omständigheter eller motstånd. Uppdraget som avdelningschef kräver att du är målmedveten, resultatinriktad och har en god helhetssyn. Då många utvecklingsfrågor är aktuella för ungdomsmottagningen så söker vi en avdelningschef som är innovativ, kan motivera och entusiasmera till förändring samt vill bidra till utveckling inom området. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-07-09
Ansök senast
2020-08-16
Läs mer
https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Karlskrona-Ungdomsmottagning/

Upplysningar

 • Agnes Lindeberg
  tf Områdeschef
  Telefon: 0455-73 54 15
  E-post: Agnes Lindeberg
 • Carina Zad
  Akademikerförbundet SSR
  Telefon: 0455-73 46 80
  E-post: Carina Zad
 • Facklig representant
  Nina Lindberg, Akademikerförbundet SSR
  Telefon: 0455-73 51 74
 • Camilla Perland
  Vårdförbundet
  E-post: Camilla Perland
 • SRAT
  Facklig representant nås via växel
  Telefon: 0455-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A964863
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.