Hälso- och sjukvårdsstrateg, med inriktning lokalfrågor till Hälso- och sjukvården

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Hälso- och sjukvården står inför en stor omställning och förändringar sker snabbt. Den snabba utvecklingen leder till att det finns behov av att anpassa våra lokaler efter verksamheternas nya behov och vi söker nu dig som kan leda denna process inom Hälso- och sjukvården. Tjänsten är placerad på Hälso-och sjukvårdens förvaltningsstab. Förvaltningsstabens uppdrag är att förvaltningsövergripande arbeta med b.la. politiskt ärenden, framtidens vård och central administration. Staben består av ca 15 medarbetare i olika yrkeskategorier.

Arbetsbeskrivning

Som ansvarig för lokalförsörjningsprocessen inom Hälso-och sjukvården kommer du att arbeta med samordning av verksamheternas lokalbehov och säkerställa att dessa behov stämmer överens med de framtagna strategierna för framtidens Hälso-och sjukvård. I uppdraget ligger att vara delaktiga när verksamheterna tar fram behovsanalyser inför lokalförändring. Detta innebär uppgifter såsom att definiera projekten, ta fram relevant statistiskt underlag och säkerställa att förändringen är hållbar mot de långsiktiga strategierna och de utvecklingstrender som finns inom Hälso-och sjukvården nationellet. Du kommer utifrån verksamheternas behov ha en dialog med Hälso-och sjukvårdens ledning om hur dessa uppdrag ska prioriteras. Uppdraget innebär ett nära samarbete med Region Blekinges fastighetsförvaltning så att de förändringar som behöver göras går i linje med Regionens regionala strategier för lokalfrågor. I uppdraget kan det även ingå andra uppgifter såsom beredning av politiska ärenden samt arbeta med övergripande verksamhetsfrågor inom Hälso- och sjukvården.

Kvalifikationer

Du ska ha en relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskap och arbetserfarenhet som bedöms likvärdig. Pojektledarutbildning är meriterande. Du ska ha erfarenhet av att framgångsrikt leda större förändrings/förbättringsprojekt och vara väl förtrogen med Hälso- och sjukvårdens arbete. Du har förmågan att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv för Hälso- och sjukvården och kan lyssna in samt föra dialoger med enskilda verksamheter om deras behov och framtidsplaner. Du ska kunna leda grupper mot ett gemensamt mål och ha förmågan att i tal och skrift pedagogiskt sammanställa och kommunicera material med olika delar av organisationen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2019-07-04
Ansök senast
2019-09-01
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Maria Arvidsson Karlsson
    Förvaltningsstabschef
    Telefon: 0455-73 40 01
    E-post: Maria Arvidsson Karlsson
  • Du når våra fackliga representanter via vår växel
    Telefon: 0455-731000

Ansökan

Referensnummer: A891448
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.