Controller till Hälso- och sjukvården, controlleravdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Controlleravdelningen är en del av Hälso- och sjukvårdens stab och controllerteamet består av elva medarbetare. Vi är på rätt ställe är du!?

Arbetsbeskrivning

Som controller arbetar du utifrån ett professionellt, vägledande och coachande arbetssätt med att stödja chefer främst i ekonomiska frågor för en verksamhet i balans. Du kommer att möta en stor variation av frågeställningar och uppdrag. Arbetet innefattar olika arbetsuppgifter såsom budgetering, prognos, bokslut, uppföljning, analys, ekonomiska kalkyler och verksamhetsutveckling. Utöver det kommer du även att arbeta nära HR-avdelningen och förvaltningens verksamheter med funktionsövergripande frågor. Du ingår i ledningsgrupp för verksamheten och deltar i sjukvårdens processinriktade förbättringsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomiområdet, eller bakgrund som arbetsgivaren bedömer som motsvarande, och arbetslivserfarenhet från relevant ekonomiroll. Som person ser vi gärna att du är en social och god pedagog som kan förklara komplexa frågor på ett begripligt sätt i både tal och skrift. Du har ett konsultativt förhållningssätt, är tydlig i din kommunikation och van att arbeta på olika nivåer. Du är driven, analytiskt lagd och har förmågan att se verksamheten bakom siffrorna. Du trivs med att växelvis jobba självständigt men även i grupp och du ser utveckling och förändring som en naturlig del av arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Controller
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2019-04-30
Ansök senast
2019-05-26
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Hans Westerlund
  Avdelningschef Controlleravdelningen
  Telefon: 0455-735807
 • Camilla Olsson
  Vision
  Telefon: 0454-73 30 23
 • Anna Temecka
  SACO
  Telefon: 0455-736450

Ansökan

Referensnummer: A868197
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.