Leg. sjuksköterska till thoraxröntgen

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum ger högspecialiserad hjärt- och lungkirurgisk sjukvård samt vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI. Inom kliniken arbetar ca 200 medarbetare på vård-, intensivvård- och röntgenavdelningar samt inom mottagnings- och operationsverksamheter. Vi har ett brett och varierande arbetsinnehåll och bedriver såväl akut som planerad verksamhet. Vi är en professionell kunskapsorganisation som kännetecknas av hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, ansvar och delaktighet. Vårt upptagningsområde på thoraxröntgen gäller Blekinge och Kronoberg och i snitt gör vi 1400 koronarangiografier samt 700 PCI:er. När det gäller ablationsverksamheten har vi också ett upptagningsområde som sträcker sig utanför region Blekinge, i genomsnitt görs 230 ablationer per år. Vår TAVI-verksamhet växer, i genomsnitt 40 per år.

Arbetsbeskrivning

Thoraxröntgen är en unik avdelning med två moderna interventionslab som utför både akuta och planerade undersökningar. På dessa interventionslab utförs koroanangiografier/PCI:er, ablationer och TAVI. Vi arbetar dagtid med beredskapstjänstgöring med 30 minuters inställelsetid vid akuta undersökningar för patienter med akut ischemisk hjärtsjukdom och/eller andra allvarliga kardiologiska tillstånd. Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att assistera sterilt under avancerade undersökningar samt inneha rollen som patientansvarig sjuksköterska på lab. När du börjar hos oss får du individuell upplärning med erfarna kollegor som stöd och kontinuerlig kompetensutveckling. Vår arbetsplats erbjuder ett stimulerande och lärorikt arbete, där ingen dag är den andra lik. Vi hoppas att du vill ta chansen och möta framtidens hjärtpatienter tillsammans med oss på thoraxröntgen,

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet och det är meriterande om du arbetat inom akut hjärtsjukvård och/eller arbete på PCI-lab. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, ansvarstagande och att du tycker om att arbeta i team som består av alla yrkeskategorier. Vi ser gärna att du är flexibel i ditt förhållningsätt då verksamheten är i ständig förändring, stresstålig och strukturerad. Du tycker om högt tempo och är en person som bidrar med engagemang och glädje till vårt team. Körkort är ett krav med tanke på beredskapstjänstgöring.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enl ök. Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan tillsättas före ansökningstiden har passerat.
Schema
Dagtid måndag-fredag, med beredskapstjänstgöring i hemmet (kvällar, nätter och helger).
Antal platser
1
Publicerad
2019-06-19
Ansök senast
2019-08-31
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Marte Bredvei
    Avdelningschef thoraxröntgen
    Telefon: 0455-73 75 37
  • Marie Månsson
    Vårdförbundet
    Telefon: 0455-73 51 23

Ansökan

Referensnummer: A887860
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.