Avdelningschef till lokalvård östra Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i basenheter med ansvar för fastigheter, IT, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön. Vi söker nu en avdelningschef för lokalvård östra Blekinge som ingår i enheten för fastighetsteknik och lokalvård. Inom avdelningen arbetar ca 35 medarbetare både på sjukhuset i Karlskrona och yttre anläggningar såsom vårdcentraler och folktandvårdscentraler och externa administrativa lokaler i östra Blekinge. Avdelningens uppdrag innefattar såväl lokalvård som golvvård och storstäd.

Arbetsbeskrivning

Ett chefskap i Region Blekinge består både av en arbetsgivarroll och en ledarroll, där båda är lika viktiga. I arbetsgivarrollen företräder du Region Blekinge och i ledarrollen ska du stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna för att verksamheten ständigt ska utvecklas och förbättras. Chefsrollen innebär ett stort ansvar där kunskap och engagemang i verksamheten är viktigt. Som avdelningschef arbetar du strategiskt samtidigt som du leder den dagliga verksamheten. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för din avdelning, med tillgång till stöd från HR- avdelning och ekonomiavdelning. Du har ett nära samarbete med andra chefer genom enhetens ledningsgrupp, samt andra verksamheter både i Regionservice och övriga förvaltningar i Region Blekinge.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska även ha utbildning och erfarenhet inom ledarskap, känna dig trygg med personal- och ekonomiansvar i rollen som chef och erfarenhet i att driva systematiskt arbetsmiljöarbete. Det skall ha flerårig chefserfarenhet och meriterande om du har SRY-utbildning eller erfarenhet av INSTA 800. Region Blekinges koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha goda färdigheter i Microsoft Office-paketet. Vi söker en ledare som är stabil och trygg i sitt ledarskap. I det ingår förmågan att stimulera till utveckling av Region Blekinges behov, verksamhetens mål och medarbetarnas kompetens. Vidare ska du verka för ett öppet arbetsklimat, vara utåtriktad och synlig i verksamheten och skapa förtroendefulla och goda relationer inom den egna enheten och med andra interna och externa samarbetspartners. Att vara lyhörd och intresserad, rak och tydlig i ledarskapet, att kunna samordna medarbetarna och delegera arbetsuppgifter ser vi som mycket viktiga egenskaper. För att uppnå detta krävs beslutsförmåga, målmedvetenhet och god samarbetsförmåga, hög social kompetens samt ett stort intresse för uppdraget. Då verksamheten befinner sig i ständig förändring och utveckling är det viktigt att du ser möjligheter i förändring. Det kan även förekomma resor i tjänsten och du ska därför ha B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Städchef
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionservice Teknik
Omfattning
Heltid
Tillträde
Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefskap med anställningstrygghet reglerad genom tillsvidareanställning som är skilt från chefskapet
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Region Blekinge tillämpad individuell lönesättning, ange gärna löneanspråk i ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2021-06-23
Ansök senast
2021-08-15
Läs mer
http://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Håkan Frej
    Verksamhetschef, fastighetsteknik och lokalvård
    Telefon: 0455–73 62 83
  • Susanne Johansson
    Kommunal
    Telefon: 0455-73 66 59

Ansökan

Referensnummer: A1040442
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?