Sjuksköterskor, inriktning stroke och neurologi till avd 58, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Avdelning 58 i Karlskrona är en vårdavdelning där vi kombinerar vår strokeenhet med vårdplatser för patienter med neurologiska sjukdomar och njursjukdom. Avdelningen har 16 vårdplatser uppdelade i två team. I team 1 vårdas strokepatienter från det akuta omhändertagandet fram tills det är dags för utskrivning eller att flyttas över till någon form av rehabilitering. I detta teamet vårdas också patienter med neurologiska sjukdomar som exempelvis hjärntumörer, MS, ALS, Parkinson, epilepsi, yrsel och huvudvärk. I team 2 vårdas patienter med njursjukdom. Avdelningen ansvarar också för Rädda hjärnan-larmen i östra Blekinge. Vi möter upp ambulansen på röntgen och påbörjar eventuell actilyse-behandling redan där. Vi arbetar aktivt för att korta våra ledtider och för att utveckla vår strokevård på alla områden. Innan du blir ansvarig för rädda hjärnan-larmen ska du känna dig van på avdelningen och ha gått vår egen internutbildning för detta.

Arbetsbeskrivning

Hos oss varierar arbetsuppgifterna från den ena dagen till den andra. Genom teamarbete samarbetar vi med flera andra professioner som till exempel fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, logoped m fl. Arbetet bygger på ett personcentrerat förhållningssätt och utgår från en helhetssyn på patienten. Dagtid, kvällstid (även på helgerna) finns det alltid tre sjuksköterskor i tjänst, nattetid är det två. Naturligtvis är vårdlagen även bemannade med våra duktiga undersköterskor. Vardagar kl 7-15 är någon av våra vårdkoordinatorer på plats och har hand om telefonerna, bokar transporter, bokar undersökningar, förbereder för utskrivningar m.m. Du får hos oss möjlighet att utvecklas i ditt yrke. All personal får gå strokekompetensutbildning. Vi använder oss av den nya, webbaserade utbildningen, som även ger dig med högskolebehörighet 3 hp. Vi erbjuder olika internutbildningar och vid intresse kan du även få möjlighet att gå olika externa vidareutbildningar som är relevanta för vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du tidigare erfarenhet från yrket är det värdefullt för oss men även nyutexaminerade sjuksköterskor är varmt välkomna. Som person är det viktigt att du är lyhörd, öppen och kommunikativ. Du ser och tar tag i saker på eget initiativ. Du har god samarbetsförmåga och bidrar aktivt till en god arbetsmiljö. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Urval bland sökande sker löpande - Välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse, tillsättning kommer att ske löpande.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2020-02-07
Ansök senast
2020-04-30
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

Upplysningar

 • Katarina Widebrant
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 68 02
  E-post: Katarina Widebrant
 • Jeanette Lind
  Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 24 83
  E-post: Jeanette Lind
 • Moa Axelsson
  Sjuksköterska, avd 58
  Telefon: 0455-73 49 70
  E-post: Moa Axelsson

Ansökan

Referensnummer: A931343
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.