Läkare till Habiliteringen - Vuxen

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet. Habiliteringen ger insatser till funktionshindrade, vilket bidrar till delaktighet i samhället och en god livskvalitet. Psykiatrin har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn. Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal.

Arbetsbeskrivning

Läkare inom vuxenhabiliteringen kan ha olika grundspecialitet, t.ex. psykiatri, rehabiliteringsmedicin, neurologi, allmänmedicin som sedan kompletteras med arbete inom vuxenhabilitering. Vuxenhabiliteringsläkaren har särskild kunskap om olika former av funktionsnedsättning, komplikationer, samsjuklighet, sjukvård, samhällsstruktur och lagstiftning, habilitering och teamarbete. Arbetet utgår från en helhetssyn på patientens situation både medicinskt, socialt, pedagogiskt och psykosocialt. Läkaren är en integrerad del i vuxenhabiliteringsteamet då läkarens kunskap är en del av teamets kompetens. Teamets tvärprofessionella utredningar av intellektuell, praktisk, fysisk, kommunikativ eller social funktionsförmåga är många gånger en nödvändig grund för vuxenhabiliteringsläkarens bedömning, ordination eller intygsskrivning. Många patienter är i behov av samordnad insats där läkarens insats är nödvändig. Läkaren deltar i teamkonferenser, har mottagning och samverkar med andra specialister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri, rehabiliteringsmedicin, neurologi eller allmänmedicin. Erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar inom habiliteringens målgrupp är meriterande. Viktiga personliga egenskaper är flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Övrigt äldre: Psykiatri och habilitering
Omfattning
Heltid
Antal platser
1
Publicerad
2018-06-13
Ansök senast
2019-03-31
Läs mer
http://www.landstinget.se

Upplysningar

 • Linda Svensson
  Avdelningschef Habiliteringen Karlskrona
  Telefon: 0455-73 43 92
 • Malin Åkergård
  Avdelningschef Habiliteringen Karlshamn
  Telefon: 0454-73 21 65
 • Lisa Hägg
  ST-läkare
  Telefon: 0455-731000
  E-post: Lisa Hägg

Ansökan

Referensnummer: A794068
Ansök

Övrig information

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig . När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.