Överläkare i kardiologi till Thoraxcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum är en multidisciplinär verksamhet med all hjärtsjukvård samlad under en ledning. I samarbete med Kronoberg bedrivs högspecialiserad verksamhet med hjärtoperationer, övrig generell thoraxkirurgi med lungoperationer, pacemakerverksamhet med ICD-och CRT implantationer. Sedan 2007 är ablationsbehandling av arytmier med kateterteknik etablerad behandling. Dygnet runt ansvar föreligger för coronarangiografi/PCI behandling liksom thoraxkirurgi. Kliniken är liten och trivsam med korta beslutsvägar och nära samarbete mellan de olika specialiteterna.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en överläkare i kardiologi med erfarenhet och intresse av den allmänna kardiologins hela bredd. I arbetet ingår att ronda hjärtavdelningar, bakjour och hjärtmottagning. Du deltar i ett multidisciplinärt/högspecialiserat team och får del av detta arbete och dess erfarenheter. Det finns goda möjligheter att utvecklas inom kardiologi.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad läkare och specialist i kardiologi. God kunskap i ekokardiografi och bakjourskompetens är ett krav. Som person är du strukturerad, ansvarstagande och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du drivs av att kontinuerligt underhålla dina specialistkunskaper och fungerar bra som kunskapsresurs för andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Thoraxcentrum
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-07-02
Ansök senast
2020-08-16
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/hitta-vard/kontaktkort/Thoraxcentrum-Hjartmottagning-Karlskrona/

Upplysningar

 • Dada Merdan
  Verksamhetschef Thoraxcentrum
  Telefon: 0455-73 51 33
  E-post: Dada Merdan
 • Alexander Scheel-Exner
  Läkarföreningen
  Telefon: 0454-73 20 27
  E-post: Alexander Scheel-Exner

Ansökan

Referensnummer: A958960
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.