Fysioterapeut/sjukgymnast/rehabassistent till geriatrisk avdelning 36

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Avdelning 36 har 20 vårdplatser, 12 med inriktning på ortopedi, framför allt höftfrakturer, och 8 med medicinsk inriktning. Med hög kompetens, moderna hjälpmedel och evidensbaserade metoder formar vi tillsammans en god vård och omvårdnad för denna patientkategori. Utgångspunkten är att utifrån ett helhetsperspektiv se till hela patientens hälsotillstånd och livssituation på ett nytänkande sätt och med nya arbetsmetoder. På avdelningen arbetar geriatriker, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter tillsammans nära patienten. Vi arbetar i team där alla yrkeskategorier ingår för att tillsammans arbeta för patientens bästa. Vi är två fysioterapeuter och två arbetsterapeuter på avdelningen. Som fysioterapeut på vår avdelning bidrar du med din yrkesspecifika kompetens i arbetet att rehabilitera våra mest sköra äldre. Du kommer även ansvara för hjälpmedelsförskrivning och nära kommunikation med kommunens fysioterapeuter inför patienternas hemgång. Andra samarbetspartners är Hjälpmedelscentralen och Ortopedtekniska avdelningen. Vi har ett mycket gott arbetsklimat med härliga kollegor som hjälps åt och stöttar varandra. På avdelning 36 erbjuder vi en individuell introduktionsplan där upplägget och tiden anpassas utifrån önskemål och tidigare erfarenheter. Vi har goda påverkansmöjligheter kring hur vårt arbete bedrivs och arbetar med frihet under ansvar

Kvalifikationer

Du är legitimerad fysioterapeut/ sjukgymnast och har ett genuint intresse för arbete med de mest sköra äldre och deras livssituation. Alternativ rehabassistent eller fysioterapeutstudent som är färdig med termin 4 till sommaren. Du som söker ska ha ett genuint intresse för arbete med de mest sjuka äldre och deras livssituation. Tidigare erfarenhet av arbete med dessa patienter och i team är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att personen vi söker har förmåga att främja god teamsamverkan.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Fysioterapeut/Sjukgymnast
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård
Omfattning
Heltid
Tillträde
Sommarvikariat under perioden 190610-190831 eller enligt överenskommelse.
Varaktighet
3-6 månader
Tidsbegränsad till
2019-08-31
Lön
Individuell lönesättning
Antal platser
1
Publicerad
2019-01-17
Ansök senast
2019-03-31
Läs mer
http://www.ltblekinge.se

Upplysningar

  • My Almkvist
    Avdelningschef
    Telefon: 0455-73 56 32
  • Emelie Strandmark
    Fysioterapeuterna
    Telefon: 0455-73 56 34

Ansökan

Referensnummer: A844081
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Det underlättar hanteringen av inkomna ansökningar. Var noggrann när du fyller i ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du har sökt första gången, kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Region Blekinge. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.