Färdtjänsthandläggare, vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingetrafiken är en del av Region Blekinge och är en politiskt styrd organisation. Uppgiften för Blekingetrafiken är att bidra till goda resmöjligheter genom väl fungerande kollektivtrafik i Blekinge. Kollektivtrafiken i Blekinge utvecklas ständigt, allt fler väljer att resa med Blekingetrafiken. Vår bransch står inför många nya och spännande utmaningar och vår målsättning är att få fler och nöjda kunder. Verksamheten ansvarar för resande med buss, tåg, skärgårdstrafik, skolskjutsar, färdtjänst samt sjukresor. Läs gärna mer på www.blekingetrafiken.se Färdtjänsthandläggningen är organiserad inom Blekingetrafiken och är en del av myndighetsuppgiften inom kollektivtrafiken.

Arbetsbeskrivning

Du ska utreda, bedöma och besluta enskilda personers rätt till färdtjänst och riksfärdtjänst utifrån gällande lag och lokala regelverk. Utredningsarbetet sköts huvudsakligen per telefon. Arbetet är självständigt och innebär myndighetsutövning. I arbetet ingår även administrativa uppgifter som diarium, arkiv, utskick etc. På avdelningen finns tre handläggartjänster på heltid.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom något av områdena socialt/kurativt arbete eller vård/omsorg alternativt annan högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från färdtjänsthandläggning eller från andra typer av utredning/handläggning inom myndighet. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av arbete med människor med funktionsvariation och har goda kunskaper inom området. Det är viktigt att kunna uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift. Engelska i tal och skrift är meriterande. Kunskap i andra språk t ex arabiska är också meriterande. Kunskaper inom förvaltningslag och färdtjänstlag samt juridik i allmänhet är meriterande. Personliga egenskaper som bedöms viktiga är servicekänsla, tydlig i kommunikationen och integritet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tjänsten är ett vikariat längst till och med 2021-02-28 med möjlighet till förlängning.
Varaktighet
6 månader eller längre
Tidsbegränsad till
2021-02-28
Lön
Månadslön
Antal platser
1
Publicerad
2020-05-05
Ansök senast
2020-05-24
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Ingrid Ljungqvist
  kanslichef/avdelningschef
  Telefon: 0455-73 71 02
 • Pia Borg Lindholm
  Färdtjänsthandläggare
  Telefon: 0455-73 71 66
 • Ulrica Svensson
  Vision
  Telefon: 0455-73 71 04
 • Hans Sahlin Svensson
  SACO
  Telefon: 0455-73 71 73

Ansökan

Referensnummer: A952284
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.