Barnläkare till Barn och ungdomskliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Barn och Ungdomskliniken ger vård inom alla barn-och ungdomsmedicinska specialiteterna. Vi har dygnet runt jour för de som behöver sjukhusets resurser samt för neonatal. Slutenvården bedrivs i Karlskrona på Barn- och Ungdomsavdelningen och Neonatalavdelningen med respektive dagvård och hemsjukvård. I Karlskrona finns också våra specialpedagoger på lekterapi och sjukhusskolan. Vi har specialistmottagning i Karlshamn och Karlskrona. Vi är 23 stycken i läkargruppen men alla arbetar inte heltid utan har uppdrag inom bl.a. BHV, Skolan och Habiliteringen. De flesta specialisterna är subspecialiserade eller motsvarande men vi behöver också behålla vår allmänpediatriska bredd. Verksamhetschefen är barnläkare och det finns en första linjechef för läkargruppen.

Arbetsbeskrivning

Beroende på hur lång erfarenhet och vilka kunskaper du har planerar vi tillsammans din introduktion. För samtliga specialistläkare gäller att vi roterar mellan Mottagning, Barn- och Ungdomsavdelningen samt Neonatal. Beroende på ev. inriktning och intresse förläggs sedan mer tid inom detta område. I övrigt sedvanliga arbetsuppgifter där du också deltar i primär- eller bakjour.

Kvalifikationer

Svensk Specialistbehörighet i Pediatrik. Erfarenhet eller subspecialisering inom neonatologi eller neurologi är meriterande liksom lokal anknytning. Stor hänsyn tas till god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Barn- och ungdomskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enl. överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i ansökan
Antal platser
1
Publicerad
2019-12-17
Ansök senast
2020-02-16
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Magnus Ljungcrantz
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 42 44
 • Katrin Östlund
  Avdelningschef läkarpersonal
  Telefon: 0455-73 42 64
 • Anna Westrup
  Blekinge läkarförbund
  Telefon: 0455-73 42 46

Ansökan

Referensnummer: A922537
Ansök

Övrig information

Provanställning kan tillämpas Urval och tillsättning sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.