Kurator till Barn- och ungdomspsykiatrin i Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Barn- och ungdomspsykiatrin är en tvärvetenskaplig specialistverksamhet som innefattar ett familjeterapeutiskt, kognitivt, psykodynamiskt samt neuropsykologiskt förståelseperspektiv med barnet/ungdomen och dess familj i centrum. Vi erbjuder insatser på specialistnivå. Vår uppgift är att bedöma, utreda och behandla akuta och icke akuta tillstånd hos barn och ungdomar under 18år och deras familjer med medelsvåra och svåra psykiatriska tillstånd. Samverkan sker med andra verksamheter inom hälso- och sjukvården och även andra inrättningar utanför vår egen verksamhet såsom skola och socialvård. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. Kliniken arbetar med att fortlöpande utveckla, förbättra och effektivisera verksamheten genom att till exempel säkerställa att barn och ungdomar får insatser enligt nationella riktlinjer/vård- och insatsprogram. Barn- och ungdomspsykiatrin i Blekinge består av öppenvårdsmottagningar och mellanvård i Karlskrona och Karlshamn. Mellanvården i Karlskrona finns på Kastanjevillan som också är BUP Blekinges heldygnsvård. BUP och Habiliteringens har även en nystartad gemensam utredningsenhet vars uppdrag består i att utreda barn och ungdomar med Neuropsykiatriska frågeställningar. Vi söker nu en kurator till mottagningen i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Du bidrar till att de sociala och psykosociala aspekterna beaktas och integreras i teamet. Du deltar och har ansvar i klinikens callback och bedömnings funktion, har en samordnande, ledande och vårdkoordinerande funktion gällande SIP (samordnad individuell plan) aktuella på mottagningen. Utifrån barnpsykiatrins uppdrag deltar du i olika samarbetsformer med bland annat skola, socialtjänst, barnklinik och barnhabilitering. Du har regelbunden handledning.

Kvalifikationer

Socionomexamen. Det är meriterande med psykoterapiutbildning steg 1 och erfarenhet från barnpsykiatriskt öppenvårdsarbete samt erfarenheter av arbete med barn/ungdomar och familjer. Vi ser gärna att du har viljan och intresset av att utvecklas och lära i din roll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort erfordras. Vid tillsättning av tjänst inom barn- och ungdomspsykiatrin kommer vi att kräva utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Detta kan erhållas från Polismyndigheten. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Barn- och ungdomspsykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-22
Ansök senast
2021-10-17
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Leif Bohman
    Avdelningschef BUP Mottagning Karlskrona
    Telefon: 0734-47 16 38
  • Susanne Ahlm
    Kurator/Psykoterapeut, SACO

Ansökan

Referensnummer: A1056426
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?