Psykolog till Habiliteringen Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Är du legitimerad psykolog och vill göra en positiv skillnad för barn och ungdomar med funktionsnedsättning? Då kanske du är vår nya kollega! Vi söker nu en psykolog till habiliteringen i Karlskrona. Habiliteringen vänder sig till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som utvecklingsstörning, rörelsehinder eller diagnos inom autism. Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete som psykolog i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Inom ramen för din anställning ingår det också att vara delaktig i habiliteringens utvecklings- och förändringsarbete. Vi erbjuder dig kontinuerlig handledning, regelbundna yrkesträffar och möjlighet till kompetensutveckling. Som ny psykolog på habiliteringen kommer du att få en grundlig introduktion och yrkeshandledning av erfaren yrkeskollega. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlshamn och en i Karlskrona. Vi ser oss som en gemensam arbetsplats och det är självklart för oss att hjälpas åt över länet när det behövs. Din utgångspunkt kommer dock att vara på avdelningen i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Din tjänst kommer att vara varierande och innehålla uppgifter inom utredning, kartläggning och behandling, med syfte att ge patienter förutsättningar för en bättre vardag. Du kommer att ge patienter och dennes omgivning ökad kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser samt lära ut strategier för att hantera svårigheter. Behandlingsarbetet kommer att ske både i grupp och individuellt under avgränsade perioder. Tillämpad beteendeanalys, TBA, präglar vårt arbetssätt och våra metoder. Det kommer också vara aktuellt att du deltar i våra olika kurser som vi håller för våra patienter och deras anhöriga. Vi strävar efter att ligga i framkant gällande forskning och utveckling för vår målgrupp. För oss är det viktigt med personcentrerad vård och ett hälsofrämjande förhållningssätt där vi arbetar för att skapa ett värde för patienten. Därför arbetar vi aktivt med tillgänglighet och ett gott bemötande. För att skapa ett mervärde hos våra patienter behöver vi både bedriva evidensbaserad vård och våga prova nya arbetssätt. Arbetet sker i första hand inom habiliteringens lokaler men kan utifrån behov också förekomma i patientens närmiljö.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som är legitimerad psykolog och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Har du erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör habiliteringens målgrupper så är det meriterande. Det är också önskvärt att du har intresse för neuropsykologi och erfarenhet teamarbete. Eftersom stor del av vårt arbete präglas av TBA är det också meriterande om du har utbildning i och erfarenhet av TBA, tillämpad beteendeanalys samt erfarenhet av arbete med små barn med autism. Som person är du nyfiken, engagerad, initiativtagande och nytänkande. Du trivs både med att arbeta självständigt och i team och tar eget ansvar för att driva och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Psykolog
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Habilitering
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2019-11-05
Ansök senast
2019-12-08
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Linda Svensson
  Avdelningschef Habiliteringen Karlskrona
  Telefon: 0455-73 43 92
 • Malin Åkergård
  Avdelningschef Habiliteringen Kmn
  Telefon: 0454-73 21 65
 • Martin Rokka
  Psykolog Habiliteringen
  Telefon: 0455-73 43 83

Ansökan

Referensnummer: A913608
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.