Kommunikatör med inriktning webb

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Kommunikationsenheten ingår i regionstaben. Enheten har ett regionövergripande ansvar för att skapa förutsättningar för intern och extern kommunikation. På kommunikationsenheten finns idag tolv heltidstjänster. Kommunikationsenheten har följande verksamhetsområden: kommunikationsstrategi, webb och sociala medier, informationsproduktion, media och kriskommunikation.

Arbetsbeskrivning

En av våra webbredaktörer kommer snart att vara föräldraledig och under hennes ledighet söker vi nu en vikarie. Under de senaste åren har vi gjort en stor satsning på att förbättra service och kvalitet på våra webbplatser. Vi har lanserat ett nytt intranät, en ny extern webbplats och etablerat en webborganisation. För att hålla hög kvalitet med utgångspunkt från våra målgruppers behov arbetar vi i ett webbteam. Teamet som har det övergripande ansvaret för att förvalta och utveckla våra webbplatser, koordinera webborganisationen och arbetar både strategiskt och operativt med innehåll och funktionalitet. I teamet finns fem medarbetare: två webbansvariga och tre webbredaktörer. Din roll som webbredaktör är att stödja webbkommunikationen i hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Hälso-och sjukvårdsförvaltningen har cirka 4000 medarbetare, spridda över hela Blekinge. Här ingår bland annat Blekingesjukhuset, våra vårdcentraler och vår psykiatriska specialistsjukvård. Som webbredaktör för hälso- och sjukvården arbetar du nära ledningen, men du stödjer också de publicister som finns på exempelvis sjukhuskliniker eller motsvarande nivå. Dina arbetsuppgifter innebär att ta fram information och struktur för webbsidor, ge stöd och följa upp olika insatser. Du arbetar även i sociala medier med olika kommunikationsuppdrag. Vi prioriterar förmågan att ha ett helhetsperspektiv på kommunikation med utgångspunkt från den effekt som ska uppnås och de behov som ska tillgodoses. Även om denna tjänst är inriktad mot webbkommunikation är det därför viktigt att ha förmågan att ha ett helhetsperspektiv på kommunikationsinsatser. Vi är en förhållandevis liten arbetsgrupp som arbetar regionövergripande. Därför behövs flexibilitet och förmåga att täcka upp för varandra. Det kan därför bli aktuellt att du även får andra uppdrag men tyngdpunkten kommer att vara på webb.

Kvalifikationer

Vem söker vi? Vi söker dig som vill vara med och driva Region Blekinges webbutveckling framåt. Eftersom vi är en stödfunktion är det viktigt att du är lyhörd, lösningsinriktad och flexibel samtidigt som du har en förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med olika samarbetspartner och det är därför viktigt att du har hög social kompetens och en förmåga att skapa goda relationer. Som person är du kommunikativ, engagerad och drivande. Du gillar att samarbeta med andra människor men är också van vid att arbeta självständigt. Du är målinriktad, strukturerad och van vid att arbeta mot deadlines. Formella krav - Högskoleutbildning med inriktning mot media och kommunikation eller motsvarande som arbetsgivare bedömer som likvärdig - Mycket god datorvana - Goda kunskaper om sociala medier - Goda kunskaper om webbaserad kommunikation - Mycket goda kunskaper i svenska språket - God förmåga att skriva för webben - Goda kunskaper i Officepaketet - Goda kunskaper i Photoshop, In Design och Acrobat Meriterande - Erfarenhet av att ha arbetat med webbaserad kommunikation - Kunskaper om e-delegationens webbriktlinjer och tillgänglighet på webben - Erfarenhet av att ha arbetat i Episerver, Site vision och SharePoint - Erfarenhet av att använda statistikverktyget Google analytics - Kunskaper om klarspråk - God teknisk förståelse för webb och andra digitala kommunikationskanaler - Erfarenhet av att arbeta med rörliga medier Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Informatör/Kommunikatör
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionstaben Kommunikationsenheten
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 2019-06-03.
Tidsbegränsad till
2019-12-01
Lön
Löneform: Månadslön Individuell lönesättning tillämpas.
Schema
Dagtid.
Antal platser
1
Publicerad
2019-02-07
Ansök senast
2019-02-26
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Madeleine Flood
  Kommunikationsdirektör
  Telefon: 0455-73 40 19
 • Ingla Blåder
  Vision
  Telefon: 0455-73 62 28
 • Carina Svärd
  SACO
  Telefon: 0734-47 12 45

Ansökan

Referensnummer: A848989
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Varaktighet 2019-06-03 - 2019-12-01 med möjlighet till ev förlängning.