Arbetsterapeut till vuxenpsykiatriska mellanvården västra Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vuxenpsykiatrin i västra Blekinge verkar för kommunerna Karlshamn, Sölvesborg samt Olofström med ett upptagningsområde med cirka 60 000 invånare. Kliniken består av en heldygnsvårdsavdelning belägen på sjukhuset i Karlshamn och av vuxenpsykiatriska mottagningar i Karlshamn och Sölvesborg, mellanvårdsmottagningar i samtliga tre kommuner samt ett akut- och rådgivningsteam. Verksamheten vilar på en tvärvetenskaplig grund. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. Mellanvården har två arbetsterapeuter som nu söker en kollega. Du kommer att ha din placering i Mellanvården väst, vilket innebär att du kan utgå ifrån Sölvesborg, Olofström eller Karlshamn. Mellanvården tillhör öppenvården med arbetstid måndag - fredag.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär sedvanliga uppgifter för arbetsterapeuter inom psykiatrin såsom aktivitets/funktionsbedömningar, hjälpmedelsutprovning/ -förskrivning, behandling med fokus på att öka aktivitets-/funktionsförmåga. Arbetet innebär även individuella stödjande kontakter samt att delta i gruppbehandling tillsammans med övriga behandlare. Du kommer att ingå i teamarbete som en resurs med din yrkesspecifika kunskap. Det kan förekomma handledning av studenter. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med övrig personal inom kliniken och med vårdgrannar. Utveckling och utvärdering av arbetsterapeutiska metoder och arbetssätt är en självklar del i ditt arbete. Enheten tillhandahåller kontinuerlig handledning. Den psykiatriska rehabiliteringsträdgården som finns i Sölvesborg kan komma att utgöra en del av din arbetsplats.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut (svensk legitimation). Körkort är ett krav då det kan förekomma resor i tjänsten. Det är meriterande om du har goda kunskaper om psykiatriskt behandlingsarbete, erfarenhet som arbetsterapeut och erfarenhet från poliklinisk verksamhet. Erfarenhet inom neuropsykiatri ser vi som ett plus i kanten. Vi förutsätter att du är engagerad och ser möjligheter istället för problem då förbättringsarbete är en naturlig del av det dagliga arbetet hos oss. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. För dig som är nyfiken och pigg på nya utmaningar är detta en fantastisk möjlighet till nya erfarenheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Arbetsterapeut
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Vuxenpsykiatri väst
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tidsbegränsad anställning i 12 månader. Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-01-31
Ansök senast
2020-02-29
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

Upplysningar

 • Heidie Svensson
  Avdelningschef
  Telefon: 0454-73 28 14
  E-post: Heidie Svensson
 • Karin Persson
  Arbetsterapeut, mellanvården väst
  Telefon: 0454-73 30 53
  E-post: Karin Persson
 • SACO
  E-post: SACO

Ansökan

Referensnummer: A931303
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.