Sjuksköterska till Palliativmedicinska enheten i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. I Region Blekinge tillhandahålls specialiserad palliativ vård. Från och med första januari 2019 tillhör den palliativmedicinska sektionen området Nära vård. Patienter ansluts till sektionen genom remiss och remissbedömning, samt bedömningsbesök hos patienten. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Målsättningen är att patienten i så stor utsträckning som möjligt ska kunna vårdas i hemmet trots komplexa sjukdomstillstånd. Vid behov finns tillgång till specialiserade slutenvårdsplatser i Karlskrona och Karlshamn. Den palliativmedicinska sektionen uppdrag är att arbeta med specialiserad palliativ vård, och vårt mål och syfte är att bidra till god och jämlik palliativ vård i Blekinge län. Merparten av våra patienter har en obotlig cancersjukdom, men sjukdomar såsom hjärtsvikt, KOL, ALS med mera förekommer. Vården riktar sig till alla patienter i behov av specialiserad palliativ vård. Palliativmedicinska sektionen består av två team – ett i Karlshamn och ett i Karlskrona. Sektionen har ett nära samarbete med primärvården, kommunerna i Blekinge, sjukhusets övriga kliniker och sjukhuskyrkan. Enheten har slutenvårdsplatser på sjukhuset i Karlshamn och Karlskrona där våra anslutna patienter har möjlighet till direktinläggning vid behov av sjukhusvård.

Arbetsbeskrivning

En av sjuksköterskorna i Karlshamn ska nu vidareutbilda sig, och vi söker därför nu en sjuksköterska som är intresserad av att arbeta i vårt interdisciplinära palliativa team i Karlshamn, bestående av sjuksköterskor, läkare, kurator, dietist, sjukgymnast och medicinsk sekreterare. Arbetstiderna är förlagda till dagtid helgfria vardagar. Vi arbetar med patienten och dess närstående i fokus. Arbetet är unikt och varierande, vilket innebär hembesök, både självständigt och tillsammans med andra teammedlemmar, telefonrådgivning och samarbete med andra vårdinstanser. Men även medverkan på dagliga ronder av våra inneliggande patienter och ett nära samarbete med vårdavdelningen som är kopplad till vår verksamhet, och andra kliniker. Vi kan erbjuda ett utvecklande och omväxlande arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling både internt och externt.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning inom palliativ vård och/eller samtalskonst är meriterande. Du som söker har förmågan att arbeta självständigt, men även i grupp. Du ska god självkännedom, vara noggrann och trygg samt ha ett reflekterande förhållningssätt. Då arbetet har flera inslag av utveckling är det positivt om du har lätt till nytänkande samt ser möjligheter i såväl kompetenser som personligheter. Körkort är ett krav. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet. Viktigt är din förmåga att samarbeta, att arbeta personcentrerat och viljan att arbeta med och utveckla den palliativmedicinska sektionen. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Geriatrik och palliativmedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2020-09-14
Ansök senast
2020-10-11
Läs mer
http://regionblekinge.se

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A974333
Ansök

Övrig information

Intervjuer kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.