Två arbetsterapeuter till Blekingesjukhuset, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Region Blekinge erbjuder dig delaktighet i spännande utvecklingsarbete med skapande av nära vård där kärnan är att förflytta vård från sjukhuset till invånarens närhet med förstärkning av mobila insatser och vård i hemmet. I målbilden har närsjukvårdsteamet ansvar för kontinuitet och koordination av sjukvården för Blekinges invånare. Parallellt genomförs utveckling av kunskapsbaserade vårdprocesser i nära samverkan med de invånare vi är till för. Målet är att arbeta med tidiga och förebyggande insatser och att kunna erbjuda digitala alternativ. Rehabiliteringskliniken är en del av nära vård och bedriver verksamhet på Blekingesjukhusets båda orter. Kliniken organiserar Blekingesjukhusets rehabilitering inom slutenvård inklusive strokeenhet samt öppenvårdsverksamhet med specialist-, smärt- och cancerrehabilitering. Hos oss jobbar 240 medarbetare inom olika professioner med att ge länets invånare tillgång till specialiserad rehabilitering inom både sluten- och öppenvård. Arbetsterapin är en del av rehabiliteringskliniken och tillhandahåller arbetsterapiresurser till både öppen- och slutenvården på sjukhuset. Arbetet sker i team med patienten i fokus. Teamen består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, logoped samt kurator. Nu vill vi utöka vår verksamhet och söker därför två arbetsterapeuter till specialistrehabs öppenvårdsteam som till stor del möter aktiva individer med rehabiliteringsbehov efter skada eller ingrepp som påverkar rörelseapparaten eller nervsystemet.

Arbetsbeskrivning

Hos oss får du ett omväxlande och patientnära arbete där du följer individens rehabiliteringsprocess med fokus på arbetsterapeutisk behandling och träning. Vi har ett lärorikt och inspirerande arbete på arbetsterapin och har möjlighet att själva påverka vårt uppdrag och utveckla spetskompetens inom olika områden. Vi ger våra medarbetare flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag. Som ny på jobbet kommer du att få individuellt anpassad introduktion utifrån vilken erfarenhet du har med dig. Du kan känna dig trygg med att du har stöd i kompetenta och erfarna kollegor. Vi räknar med att du har ett stort engagemang och vill vara med och driva utvecklingen av vår verksamhet framåt. Vi tycker att det är viktigt att vara aktiv i sitt eget lärande och ger därför goda möjligheter till kompetensutveckling. Du är en av två arbetsterapeuter i rehabteamet och arbetar med patienten i centrum. Arbetet präglas av eget ansvar, delaktighet och nära samarbete med övriga professioner i rehabteamet. Som arbetsterapeut analyserar och bedömer du patientens förmåga att utföra dagliga aktiviteter inom områdena personlig vård, boende, arbete/utbildning och fritid. I detta ingår bedömning av hur kroppsfunktioner och miljö påverkar aktivitetsutförandet. Åtgärderna varierar utifrån målen i individens rehabiliteringsplan. På arbetsterapin har vi en stor bredd av olika behandlingsalternativ som möjliggör träning i dagliga aktiviteter såväl som i skapande aktiviteter. Tjänsterna kombineras med slutenvårdsverksamhet där du ansvarar för konsulterande insatser gentemot några av sjukhusets vårdavdelningar såsom kirurg-, ortoped-eller barnavdelning. Där möter du individer som efter trauma, kirurgi eller sjukdom är i behov av exempelvis mobilisering och hjälpmedel inför utskrivning. Du har ett nära samarbete med sjukgymnast och har en viktig roll där din specifika kompetens bidrar till individens återhämtning och möjliggör en säker utskrivning. Tveka inte att kontakta oss vid frågor. Vi ser fram emot att lära känna dig!

Kvalifikationer

Den vi söker är legitimerad arbetsterapeut (svensk legitimation). Har du erfarenhet från yrket är det värdefullt för oss, men även nyutexaminerade arbetsterapeuter är varmt välkomna. Du tycker om att arbeta i team, samtidigt som du är självständig. Vi vill gärna känna av ditt engagemang och din vilja att utvecklas och hoppas att du kan se möjligheter till förbättring i vår verksamhet. Du är lyhörd och har ett personcentrerat förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Arbetsterapeut
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Rehabiliteringskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2019-04-26
Ansök senast
2019-09-30
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Mona Rantamäki Olsson
  Avdelningschef arbetsterapin
  Telefon: 0455-73 49 82
  E-post: Mona Rantamäki Olsson
 • Paula Persson
  Sveriges Arbetsterapeuter
  Telefon: 0455-73 49 87
  E-post: Paula Persson

Ansökan

Referensnummer: A873005
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Rekrytering kan ske löpande, så vänta inte med din ansökan! Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.