Utbildningsanställningar för sjuksköterskor med inriktning akutsjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Akutkliniken består av akutmottagning i Karlskrona, akutavdelning i Karlshamn, vårdadministration och ambulanssjukvård i Blekinge. Akutkliniken erbjuder medicinsk bedömning, initial behandling och vård vid akuta skador/sjukdomar både när patienten kommer till akutmottagningen/akutavdelningen eller transporteras in till sjukhuset med ambulans. Traumateamet på akutmottagningen tar hand om de svårast skadade, t.ex. vid trafikolyckor. Akutkliniken har beredskap att klara denna uppgift dygnet runt hela året. Akutkliniken har under de senaste åren arbetat med att skapa hållbara strukturer inom patientsäkerhet, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, utbildning och teamarbete. Ambulanssjukvården består av två huvudstationer en i Karlskrona och en i Karlshamn samt satellitstationer i Ronneby, Sölvesborg och Olofström.

Arbetsbeskrivning

Region Blekinge satsar på utbildningsanställningar med akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor med syftet att ytterligare höja kompetensen inom prioriterade områden för ett bättre omhändertagande av våra patienter. Du anställs i en tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska. Utbildningsanställningen är på ett år vid helfartsstudier och två år vid halvfartsstudier och du har en månadslön som sjuksköterska under studietiden. Du har rätt till avtalsenlig semester och lön i enlighet med gällande kollektivavtal. Efter genomförd utbildning placeras du på anställning som akutsjuksköterska på antingen: - Akutmottagningen i Karlskrona - Akutvårdsavdelningen i Karlshamn Vi erbjuder ett stimulerande och lärorikt arbete som bygger på vår värdegrund - engagemang, kvalitet och samarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som söker och blir antagen till specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot akutsjukvård med start höstterminen 2020. Observera att Linnéuniversitetets sista ansökningsdag är 2020-03-16. Sjuksköterskor som antas till utbildningen i närområdet prioriteras till de här anställningarna. Du har en drivkraft att arbeta med utveckling och förbättringar och ser det som en utmaning att göra din specialistutbildning i nära koppling till den verksamhet du kommer att arbeta i. Som person har du förmågan att se helheten, vill arbeta tvärprofessionellt och har god samarbetsförmåga. Det är meriterande om du har några års klinisk erfarenhet som sjuksköterska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Akutkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde som specialistsjuksköterska sker efter avslutad och godkänd utbildning.
Antal platser
3
Publicerad
2020-02-07
Ansök senast
2020-03-31
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Anna Fridolfsson
  Avdelningschef Akutmottagningen Karlskrona
  Telefon: 0455-73 53 34
  E-post: Anna Fridolfsson
 • Eva Åsheden
  Avdelningschef Akutavdelningen Karlshamn
  Telefon: 0454-73 20 93
  E-post: Eva Åsheden
 • Elda Cernac
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 53 42

Ansökan

Referensnummer: A932744
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.